Τα καζάνια του θανάτου ξαναλειτουργούν μεε τις… ευλογίες της κυβέρνησης!

Τα καζάνια του θανάτου ξαναλειτουργούν μεε τις… ευλογίες της κυβέρνησης!

– 6 άδειες λειτουργίας σε ενεργές δεξαμενές έδωσε μέσα σε 16 μήνες!
– Ανάστατοι οι δήμαρχοι και οι κάτοικοι

Ακόμα και τον δήμαρχο Περάματος Γ. Λαγουδάκη, που προέρχεται από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ανάγκασε η κυβέρνηση να βγει απ’ τα ρούχα του με τους χειρισμούς της στο θέμα των δεξαμενών πετρελαίου.

Και τούτο γιατί ενώ όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες του έλεγαν ότι θα είναι μαζί του στον αγώνα που κάνει για να αποτρέψει την επαναλειτουργία των δεξαμενών πετρελαίου που βρίσκονται στην περιοχή του, αποκαλύφθηκε ότι από το 2016 μέχρι σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει δώσει όχι μία ή δύο, αλλά έξι άδειες λειτουργίας δεξαμενών!

Τα στοιχεία τα έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ, σχετικές όμως καταγγελίες είχε κάνει και ο ίδιος ο Γ. Λαγουδάκης επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, δόθηκε άδεια στις 25-1-2016 στην εταιρεία Coral ΑΕ να λειτουργήσει δεξαμενή 18.500 κ.μ. για πέντε χρόνια, στις 11-3-2016 άδεια στην ΕΤΕΚΑ για δεξαμενή 7.200 κ.μ για πέντε χρόνια, στις 17-3-2016, άδεια στη Shell για δεξαμενή 6.844 κ.μ. για πέντε χρόνια, στις 22-7-2016 άδεια στην Coral Products για δεξαμενή 4.810 κ.μ. για πέντε χρόνια, στις 10-3-2017 άδεια αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην ΕΤΕΚΑ ΑΕ για δεξαμενή 12.877 κ.μ. για αόριστο χρονικό διάστημα και στις 12-4-2017 άδεια στην Coral ΑΕ να μεταφέρει τη δραστηριότητά της από τους Αγίους Θεοδώρους στο Πέραμα, ενεργοποιώντας δεξαμενή χωρητικότητας 9.533 κ.μ. για αόριστο χρόνο!

Και αυτά συμβαίνουν, όταν η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, όταν κατέβηκε στα Λιπάσματα για την παραχώρηση των 80 στρεμμάτων του παραλιακού μετώπου στον δήμο, είχε καταγγείλει ότι ο αρμόδιος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης Μανιάτης είχε υπογράψει, εν μία νυκτί, άδεια λειτουργίας δεξαμενής καυσίμων στην OIL ONE, στην παραλία της

Δραπετσώνας, τώρα η κυβέρνησή του κάνει το ίδιο, κι όχι μία, αλλά έξι φορές!

Ήδη ο δήμαρχος Περάματος προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις. Τις επόμενες μέρες, θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς για να τους θέσει προ των ευθυνών τους και να ζητήσει από τώρα να δεσμευτούν ότι θα κλείσουν, όταν λήξει η προθεσμία, οι δεξαμενές που ξανάνοιξαν και δεν θα δοθεί καμιά άλλη άδεια για οτιδήποτε σχετίζεται με το πετρέλαιο ή τα καύσιμα στην περιοχή του.

ΦΩτο: kanaliena.gr


Σχολιάστε εδώ