Άδεια για να δημιουργηθεί κυλικείο στο πάρκο Δηλαβέρη ζήτησε ο δήμος από το Τμήμα Μουσείων και Διατηρητέων Κτιρίων…

μετά από αίτημα των γονέων που πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους για να παίζουν και θέλουν να πιουν έναν καφέ ή μία πορτοκαλάδα. Το αίτημα είχε γίνει πέρυσι αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες το Τμήμα Μουσείων απάντησε. Αρνητικά, βέβαια…

Στη συζήτηση για το master plan του ΟΛΠ ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Τάκης Αβραμίδης έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί: «Το κλειδί για τον δήμο βρίσκεται σε μία παράμετρο: Στο κατά πόσον έχουν διασφαλισθεί τα συμφέροντά του επί της χερσαίας ζώνης!» Τι ήθελε να πει, άραγε; Και γιατί πρόσθεσε πως ένας διευθυντής του δήμου, που ήταν παρών στο συμβούλιο, έχει όλα τα στοιχεία; Μήπως πρέπει να το ψάξει κάποιος, μήπως και υπάρχει εκεί, κατά Παλατάκι μεριά, κανένας… κρυμμένος θησαυρός; Λέμε, τώρα…

Διορισμένη στη Σιβιτανίδειο είναι η επικεφαλής του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Σταθάκη, όπως αποκαλύφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Η ίδια, ενοχλημένη, απάντησε ότι έχει ορισθεί μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του ΔΣ της σχολής. Όταν ρωτήθηκε αν ο ορισμός (σ.σ.: ή διορισμός) έγινε με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, απάντησε ότι έγινε με εντολή του υπουργού Παιδείας. Διευκρίνισε πάντως ότι οι αποδοχές της από τη θέση αυτή είναι 130-150 ευρώ τον μήνα.

Ζοφερή είναι η εικόνα στην καθαριότητα. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ μάλλον πρόσθεσε παρά έλυσε προβλήματα! Όπως είπε ο δήμαρχος, η Αποκεντρωμένη του έκοψε 53 θέσεις οδηγών που είχε ζητήσει, αλλά ο υπουργός αναγνώρισε ότι ήταν λάθος και θα επαναλάβει τον διαγωνισμό για τις θέσεις αυτές. Μέχρι να γίνει όμως αυτό ο δήμος θα είναι με μείον 53 οδηγούς. Στους εργάτες καθαριότητας εγκρίθηκαν 179 θέσεις, που είχε ζητήσει ο δήμος. Από αυτούς εμφανίσθηκαν οι 110. Οι 59 δεν προσήλθαν γιατί έχουν γίνει ενστάσεις. Στους 59 θα πρέπει να προσθέσουμε 25 που δεν έχουν καταθέσει τίτλους σπουδών και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι στον… αέρα. Και στους 25 άλλους 16, που είναι καρδιοπαθείς, μονόφθαλμοι, αιμοκαθαιρόμενοι και μονόχειρες! Δηλαδή, άτομα που δεν μπορούν να δουλέψουν στα σκουπίδια.

Διοικητική αποβολή της επιχείρησης που διαχειρίζεται το κατάστημα «ΣΚΗΝΙΚΟ», που βρίσκεται στην πλατεία Κοραή, στο ισόγειο της Ιωνιδείου, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, καθώς το ύψος των οφειλών από τα ενοίκια έχει ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ!


Σχολιάστε εδώ