Νομιμοποιούνται οι «μίζες» σε κόμματα και βουλευτές

Νομιμοποιούνται οι «μίζες» σε κόμματα και βουλευτές

-Και μάλιστα με έκπτωση φόρου 10%, όταν για τις ιατρικές δαπάνες δεν υπάρχει η παραμικρή έκπτωση

Απίστευτο, δυστυχώς όμως πέρα για πέρα αληθινό, και με τη βούλα του υπουργείου Οικονομικών: Οι «μίζες» σε πολιτικούς όχι μόνο νομιμοποιούνται αλλά και δικαιούνται έκπτωση φόρου! Και μάλιστα στις φορολογικές δηλώσεις υπάρχει ειδική πρόβλεψη, το σχετικό κουτάκι στο οποίο ο φορολογούμενος θα γράψει τις… δωρεές που έχει κάνει σε κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων, υποψήφιους ή εκλεγμένους βουλευτές και ευρωβουλευτές και γενικά σε πολιτικούς.

Υπάρχει, μάλιστα, και το… τιμολόγιο. Κατ’ αρχάς, δεν μιλάμε για πενταροδεκάρες. Οι… πολιτικές «χορηγίες» που εκπίπτουν πρέπει να είναι πάνω από 100 ευρώ και έως 20.000 ευρώ αν πρόκειται για κόμμα και 5.000 ευρώ για υποψήφιο ή εν ενεργεία βουλευτή. Και ο… δωρητής θα έχει έκπτωση φόρου το 10% της… δωρεάς. Που σημαίνει ότι, αν κάποιος… πολιτικοποιημένος φορολογούμενος δωρίσει στο κόμμα που συμπαθεί 20.000 ευρώ, θα πληρώσει 2.000 ευρώ λιγότερο φόρο! Για χρηματοδότηση κομμάτων και βουλευτών πάνω από 500 ευρώ υποχρεωτικά η… ενίσχυση θα πρέπει να γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών που τηρεί ο… δωρητής.

Είναι τόσο καλά μελετημένη η… νομιμοποίηση της… μίζας. Προβλέπεται ακόμη και… διέξοδος αν η… δωρεά (χρηματοδότηση) δεν έχει γίνει με τραπεζική κατάθεση. Θα πρέπει να εκδοθεί… απόδειξη είσπραξης, στην οποία θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός φορολογικού μητρώου ή ο αριθμός του δελτίου ταυτότητας του… χορηγού!

Για την πλήρη… νομιμοποίηση της… χορηγίας, κοινώς μίζας, για ποσά άνω των 300 ευρώ, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρηματοδότησης, οι… χορηγοί υποχρεούνται να τη συμπεριλάβουν στη φορολογική τους δήλωση εισοδήματος.

Το μόνο που μένει στο σκοτάδι, και φυσικά όχι χωρίς λόγο, είναι ποιος θα ελέγχει τις εν λόγω… χορηγίες στα κόμματα και στους πολιτικούς. Και για να δείτε πόσο καλά διασφαλίζουν οι πολιτικοί και τα κόμματα τα του οίκου τους, θα υπάρχει και έκπτωση φόρου για τις… δωρεές – μίζες που θα λαμβάνουν από ευαίσθητους πολιτικά λεφτάδες κάθε είδους, όταν αποκλείονται διά… ροπάλου από την έκπτωση φόρου οι ιατρικές δαπάνες, οι δαπάνες για τα φροντιστήρια των παιδιών, ακόμα και οι τόκοι του στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Μετά την αποκάλυψη αυτή, που παραλίγο θα περνούσε στο… ντούκου, ο λόγος ανήκει στους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και στον κάθε βουλευτή και ευρωβουλευτή.

Δεν μπορεί να έχουν διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση από τους πολίτες, τους φορολογουμένους.

Τυχαίο είναι το ότι αυτή η σκανδαλώδης ρύθμιση πέρασε στα μουλωχτά, χωρίς να γίνει η παραμικρή συζήτηση;


Σχολιάστε εδώ