ΟΙ 5 ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΟΙ 5 ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Συγγραφέας
John Izzo
Μετάφραση
Μαρία-Κλειώ Παπαμιχαήλ


Η ευτυχία είναι η φυσική μας κατάσταση, για καθέναν από εμάς και για την ανθρωπότητα συνολικά.

Ο John Izzo υποστηρίζει ότι πέντε τρόποι σκέψης είναι οι «κλέφτες» που ληστεύουν την ευτυχία για την οποία όλοι προοριζόμαστε από φυσική προδιάθεση: οι «κλέφτες» του Ελέγχου, της Κατανάλωσης, της Έπαρσης, της Ευκολίας και του Φθόνου.

Ο συγγραφέας συνειδητοποίησε την ύπαρξή τους, καθώς αναζητούσε την αληθινή πηγή ευτυχίας στις Άνδεις του Περού, μελετώντας πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και αντλώντας από τις επιστημονικές έρευνες της ψυχολογίας.

Στο εμπνευσμένο αυτό βιβλίο βλέπουμε πώς μεταμφιέζονται αυτοί οι «κλέφτες», ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν για να εισχωρήσουν στην καρδιά μας, αλλά και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς. Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι αυτοί οι ίδιοι κλέφτες προσωπικής ευτυχίας καταστρέφουν ταυτόχρονα και την κοινωνία.

Ένα στοχαστικό ανάγνωσμα που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε και να υπερασπιστούμε την ευτυχία, που είναι ο φυσικός μας προορισμός, δημιουργώντας παράλληλα έναν κόσμο που όλοι θέλουμε να ζήσουμε.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο John Izzo, PhD, για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια υπήρξε πρωτοπόρος στη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων και σε πρωτοποριακές εργασιακές δράσεις. Τα γραπτά του συνδυάζουν εντυπωσιακά τις πρόσφατες έρευνες, τη συναρπαστική αφήγηση και τις πρακτικές ιδέες, ώστε να κάνετε τη διαφορά ξεκινώντας εδώ και τώρα. Διαθέτουν, επίσης, μια οξυδερκή διαίσθηση για το μέλλον, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να εμπνέονται και να νιώθουν έτοιμοι για δράση. Ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκε με την εμπλοκή των εργαζομένων και την κοινωνική ευθύνη στο βιβλίο του Awakening Corporate Soul, 1994, άνοιξε καινούριους δρόμους καταγράφοντας τη μεταβολή των αξιών κάθε γενιάς στο Values Shift-The New Work Ethic, 2000, έδειξε πώς τα άτομα διαμορφώνουν το μέλλον με το Stepping Up, 2014. Υπήρξε σύμβουλος σε 500 και πλέον εταιρείες, όπως IBM, Qantas, Mayo Clinic, Verizon, RBC, TELUS, Westjet, DuPont, Humana, Microsoft και MacDonalds.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Κατηγορία: Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη
ISBN: 978-960-605-392-4


Σχολιάστε εδώ