Όνειρα…

Όνειρα…

Όσοι βουλευτές, δημοσιογράφοι κ.λπ. συναντούν το τελευταίο διάστημα τον Κυρ. Μητσοτάκη φεύγουν… έκπληκτοι κι απορημένοι με τη βεβαιότητά του ότι όχι μόνον θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές αλλά θα εξασφαλίσει και την αυτοδυναμία. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε 36% και πάμε για ψηλότερα», είπε χαρακτηριστικά σε έναν από τους συνομιλητές του. Ακόμη και στις έρευνες που κάνουν φίλα προσκείμενες εταιρείες η ΝΔ δεν υπερβαίνει το 31%, κι αυτό με αναγωγή των αναποφάσιστων.

Η δε διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερή, αν δεν μειώνεται ελαφρά. Στα βαρύνουσας σημασίας ποιοτικά χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης υστερεί έναντι του Αλ. Τσίπρα. Από την άλλη, η ανταπόκριση των πολιτών στις περιοδείες του είναι περιορισμένη, αν όχι απογοητευτική. Πλην όμως ο κ. Μητσοτάκης είναι βέβαιος: «Με θέλει ο κόσμος»!

Όνειρα 2…

Η κυβέρνηση προχωράει αποφασισμένη να νομοθετήσει ώστε οι επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση να διεξαχθούν με την απλή αναλογική. Από την πλευρά του ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε με το ισχύον εκλογικό σύστημα. Πού εδράζει τη βεβαιότητά του αυτή; Στο ότι των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προηγηθούν οι εθνικές εκλογές, θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και ως κυβέρνηση, την επόμενη κιόλας ημέρα, θα επαναφέρει το παλιό σύστημα. Ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν θα αντέξει το βάρος των νέων μέτρων και την κατακραυγή του κόσμου και θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Την ίδια πρόβλεψη κάνει εδώ και… τρία χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.


Σχολιάστε εδώ