Φωτιές άναψε στους δήμους του Πειραιά η απόφαση του υπουργού Παιδείας…

Φωτιές άναψε στους δήμους του Πειραιά η απόφαση του υπουργού Παιδείας…

…να πηγαίνουν τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο από τεσσάρων ετών. Γιατί ο νόμος δίνει ένα περιθώριο ενός-δύο χρόνων στους δήμους να δηλώσουν αν έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν από τώρα, τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή από τον προσεχή Σεπτέμβριο, το νέο μέτρο ή αν δεν μπορούν, να προετοιμασθούν (σ.σ.: Σε ότι αφορά τη δημιουργία και τη διαθεσιμότητα αιθουσών και υποδομών) για την επόμενη σεζόν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δήμοι θα πρέπει να βρουν αίθουσες και υποδομές για να ενταχθούν από φέτος (όσοι μπορέσουν) στον νέο νόμο. Μέχρι τον Μάιο θα πρέπει να απαντήσουν.

Οπότε, το υπουργείο θα πρέπει να κάνει προκήρυξη για την πρόσληψη νηπιαγωγών και οι δήμοι να απολύσουν τους βρεφονηπιοκόμους που απασχολούν στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι θα κλείσουν, αφού δεν θα έχουν παιδιά (σ.σ.: Θα πάνε όλα στο νηπιαγωγείο). Αυτό έχει ήδη αναστατώσει τους γονείς.

Με την κατάργηση πολλών παιδικών σταθμών κάποιοι γονείς θα πρέπει να αλλάξουν περιοχές για να πάνε τα παιδιά τους σε εκείνους που θα απομείνουν. Το ζητούμενο, είναι γρήγορα το υπουργείο να καλύψει τις θέσεις νηπιαγωγών που θα δημιουργηθούν στα νέα νηπιαγωγεία για να μην υπάρξει πρόβλημα.


Σχολιάστε εδώ