K. Μητσοτάκης για «Ρουβίκωνα»: «Πάλι έφυγαν σαν κύριοι…» – Καταδικάζει το ΥΠΕΞ την επίθεση

K. Μητσοτάκης για «Ρουβίκωνα»: «Πάλι έφυγαν σαν κύριοι…» – Καταδικάζει το ΥΠΕΞ την επίθεση


Έτσι σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
με ανάρτηση στο twitter αναφερόμενος στα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» όπου το απόγευμα της Κυριακής επιτέθηκαν με μπογιές στη γαλλική πρεσβεία και στο γαλλικό προξενείο. 

«Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών. Πάλι έφυγαν σαν κύριοι…»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου, 22 ετών, στα χέρια του οποίου βρέθηκαν υπολείμματα από μπογιές. Πρόκειται για μέλος του «Ρουβίκωνα», ο οποίος έχει προσαχθεί σε ενέργειες της ομάδας στο παρελθόν. Συγκαταλέγεται δηλαδή στα συνολικά 130 άτομα που έχουν κατά καιρούς καταγράφει να μετέχουν σε δράσεις της συλλογικότητας.

Η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας επεξεργάζεται βίντεο από κάμερες της πρεσβείας για να ταυτοποιήσει και άλλους δράστες, ωστόσο, το έργο της είναι δύσκολο, καθώς τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.


Καταδικάζει το ΥΠΕΞ την επίθεση Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στην Πρεσβεία της Γαλλίας.  Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας. Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.


Σχολιάστε εδώ