Επικίνδυνο να φοράς κιπά στο Βερολίνο;

Επικίνδυνο να φοράς κιπά στο Βερολίνο;

Τρεις Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν στο Βερολίνο σε δυο νεαρούς επειδή φορούσαν την εβραϊκή κιπά στο κεφάλι. Το βίντεο έχει σοκάρει τη γερμανική κοινή γνώμη.

Μια κιπά που τους χάρισαν Ισραηλινοί φίλοι αποφάσισαν να φορέσουν στο κεφάλι δυο νεαροί στο Βερολίνο. Το χαρακτηριστικό εβραϊκό καπελάκι εξόργισε όμως έναν Άραβα που δεν δίστασε να βγάλει τη ζώνη του και να χτυπήσει τον έναν από τους δυο φωνάζοντας «Εβραίε». Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο προβλήθηκε από την εφημερίδα Bild προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

H επίθεση στην ανερχόμενη συνοικία της γερμανικής πρωτεύουσας Πρεντσλάουερ Μπεργκ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντισημιτικών επιθέσεων προσδίδοντας ωστόσο μια νέα διάσταση. Ο Γιόζεφ Σούστερ, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία ελπίζει το βίντεο να βοηθήσει την αστυνομία ώστε να συλληφθεί ο δράστης.

Οι δυο φίλοι ηλικίας 21 και 24 χρόνων αραβικής καταγωγής, ο ένας Γερμανός και ο άλλος Ισραηλινός, περπατούσαν απλά στο δρόμο όταν τρεις άνδρες τους επιτέθηκαν φραστικά. Ο Άνταμ, ο ένας από τα δυο θύματα, ο οποίος δεν ήθελε να πει το επώνυμο του, μιλώντας αργότερα στην Deutsche Welle ανέφερε: «Ήταν η πρώτη φορά που φόρεσα μια κιπά στο κεφάλι» εξηγώντας πως δεν είναι Εβραίος απλά Ισραηλινός πολίτης. Παρόλο που τον είχαν προειδοποιήσει να μην την φορέσει δημόσια, ο ίδιος το έπραξε θέλοντας να αποδείξει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι ίδιοι δεν προκάλεσαν ωστόσο η διένεξη κλιμακώθηκε όταν ο φίλος του ζήτησε από τους τρεις άνδρες να σταματήσουν να τους προσβάλλουν. «Εξαγριώθηκαν και ήρθαν προς το μέρος μου» λέει. Τότε ο ένας άνδρας ξεκίνησε να τον χτυπά με τη ζώνη του. Μια περαστική μπήκε ανάμεσά τους. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο: dw.com


Σχολιάστε εδώ