Μπαίνει κόφτης

Μπαίνει κόφτης

Το υπουργείο Εργασίας, αναζητώντας συμβιβαστική λύση, προσπαθεί να κατεβάσει τους τόνους, μετά τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας κρίνονται αντισυνταγματικές θεμελιώδεις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες. Η νομοθετική παρέμβαση που επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο θα κάνει διορθώσεις στο «χαράτσι» που αφορά τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που επισημάνθηκαν αδικίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει την επιβολή «κόφτη» για εισοδήματα από 22.000 έως 70.000 ευρώ, ώστε με την παρακράτηση των εισφορών να μη μειώνεται δυσανάλογα το διαθέσιμο εισόδημα. Στο παρελθόν είχε συζητηθεί πρόταση ώστε η παρακράτηση φόρων και εισφορών να μην ξεπερνάει το 55% του εισοδήματος.

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Τάσος Πετρόπουλος τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ είναι ασφαλής, ενώ επισήμανε ακόμη ότι εάν η σκέψη του ΣτΕ είναι να ελαφρυνθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σε ορισμένες κατηγορίες, τον βρίσκει σύμφωνο. Ο κ. Βρούτσης, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, επανέλαβε ότι η παράταξή του έχει δεσμευθεί να μειώσει δραστικά τις παράλογες εισφορές, ώστε να καταστήσει το ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο, ανταποδοτικό και βιώσιμο.


Σχολιάστε εδώ