Παρουσίαση βιβλίου: ”ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΣΛΑΜ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ” του Κωνσταντίνου Φίλη

Παρουσίαση βιβλίου: ”ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΣΛΑΜ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ” του Κωνσταντίνου Φίλη

Το βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ”ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΣΛΑΜ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ” του Κωνσταντίνου Φίλη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στις 19:30, στη Λέσχη Κομοτηναίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 52, Κομοτηνή).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
> Γιώργος Πεταλωτής, Δικηγόρος πρώην Υπουργός
> Ευριπίδης Στυλιανίδης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός
> Κωνσταντίνος Φίλης, συγγραφέας του βιβλίου, Διεθνολόγος, Διευθυντής Ερευνών ΙΔΙΣ

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Γιάννα Χατζηαντωνίου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.


Το βιβλίο

Στην Τουρκία εξελίσσεται ένας ουσιαστικός µετασχηµατισµός υπό τον Ερντογάν: Η φυσιογνωµία της χώρας αλλάζει σε ισχυρή θρησκευτική και συντηρητική κατεύθυνση και επηρεάζεται ανάλογα και η συμπεριφορά της στο περιφερειακό και διεθνές γίγνεσθαι.

> Στο εσωτερικό δηµιουργείται ένα µονοπρόσωπο σύστηµα χωρίς θεσµικά αντίβαρα, µε τον Τούρκο πρόεδρο να επιχειρεί να συγκεράσει το θρησκευτικό στοιχείο µε το εθνικιστικό.

> Στην οικονοµία, η 17η µεγαλύτερη οικονοµία παγκοσµίως εµφανίζει αρρυθµίες.

> Οι σχέσεις µε τη Δύση δοκιµάζονται σοβαρά αλλά και τα δύο µέρη θέλουν να τις διατηρήσουν λειτουργικές.

Είναι άραγε ικανή η ‘Αγκυρα να αναθεωρήσει τον στρατηγικό της προσανατολισµό; Πώς θα ανταπεξέλθει των πολλαπλών µετώπων στο εσωτερικό και το εξωτερικό; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από τον µετασχηµατισµό της Τουρκίας;

Εντέλει, πώς θα είναι η Τουρκία σε πέντε χρόνια από τώρα;

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.
Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης είναι Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και επικεφαλής του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Υπήρξε Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος (SAM) στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2007-2009), ερευνητής στο Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESOX) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2008 – 2010), διευθυντής Ομάδας Διoίκησης Έργου του Υπουργείου Ενέργειας με έμφαση στην ενεργειακή διπλωματία (2013-2015) και μέλος Επιτροπής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που συστάθηκε για την εξέταση των απειλών για την εθνική ασφάλεια από μορφές ριζοσπαστισμού.
Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημιών, στη Σχολή Διοίκησης Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού και στο πρόγραμμα της Σχολής Εθνικής ‘Αμυνας, ως εξωτερικός συνεργάτης. Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών. Συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και πολυεθνικές εταιρείες.
Είναι μέλος του Ελληνοτουρκικού Forum και Αντεπιστέλλον Μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία: Μικρές Εισαγωγές
ISBN: 978-960-569-781-5

 


Σχολιάστε εδώ