Το σύστημα γεννάει μόνο φτώχεια…

Το σύστημα γεννάει μόνο φτώχεια…

-Είναι ώρα συγκέντρωσης και πάλης σε όλους τους χώρους, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση

«Η δουλειά των κομμουνιστών στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και η ανάγκη ανασυγκρότησής του» ήταν το θέμα της ομιλίας του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες.

«Είναι ανάγκη σε κάθε χώρα να δυναμώσει η πάλη για να γίνουν τα ΚΚ μαζικά εργατικά κόμματα, οργανωτές και καθοδηγητές της πάλης των εκατομμυρίων καταπιεσμένων για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά μόνο φτώχεια, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καταστροφή και προσφυγιά, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και επισήμανε:
«Βασικός παράγοντας που καθορίζει τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα του ΚΚ στο εργατικό κίνημα, στην ταξική πάλη είναι η οργανωτική του ανάπτυξη στη βιομηχανία, σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της δύναμης και της επιρροής του στη μεγάλη μάζα της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα στα νεότερα τμήματά της.

Έχουμε γνώση των δυσκολιών και είμαστε αποφασισμένοι να τις αντιπαλέψουμε με καλή οργάνωση, αξιοποιώντας τη δύναμη της εργατικής τάξης. Με τη δράση μας φτιάχνουμε προϋποθέσεις αντεπίθεσης με την πιο σοβαρή και σίγουρη για αυτή την υπόθεση προϋπόθεση: Να δυναμώνει οργανωτικά το ΚΚΕ και πρώτα απ’ όλα στην εργατική τάξη.

Είναι ώρα συγκέντρωσης δυνάμεων και πάλης, με περιεχόμενο ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους, με σχέδιο που θα στηρίζεται πρώτα απ’ όλα σε γερές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας, στην ηλεκτρική ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λιμάνια και αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Και ταυτόχρονα στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους χώρους μόρφωσης της νεολαίας, τους χώρους συγκέντρωσης των νέων των εργατικών λαϊκών οικογενειών».


Σχολιάστε εδώ