Υπάρχει «Ελπίδα»…

Υπάρχει «Ελπίδα»…

Υπάρχει «Ελπίδα»…

Ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Γυναικών Ρομά που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, στις 22, 23 και 24 Μαρτίου 2018.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Ρομά «Drom Kotar Mestipen», o οποίος εργάζεται εντατικά εδώ και 12 χρόνια πάνω σε θέματα ανισοτήτων και διακρίσεων με βάση το φύλο. Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 300 γυναίκες από όλη την Ευρώπη – κατά κύριο λόγο Ρομά. Οι επιμέρους στόχοι του συνεδρίου ήταν:

–Να ενισχύσει τη δικτύωση ανάμεσα σε Ρομά γυναίκες και φορείς της κοινωνίας των πολιτών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, που δραστηριοποιούνται και εργάζονται σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας, φυλετικών ανισοτήτων και κοινωνικοπολιτικών δικαιωμάτων.

–Να προβάλει καλές πρακτικές, διαμέσου παρουσιάσεων προγραμμάτων που έχουν θετικό αντίκτυπο και αποτελέσματα.

–Να προωθήσει μια θετική εικόνα για τους Ρομά γενικά και τις Ρομά γυναίκες ειδικότερα, διαμέσου της παρουσίασης επιτυχημένων περιπτώσεων και τη διήγηση προσωπικών ιστοριών.

Ο σύλλογος έθεσε ως πρόταση στους διοργανωτές του συνεδρίου να διοργανωθεί και ένα τρίτο συνέδριο και τους προσκάλεσε να το διοργανώσουν στη Θράκη. Ένα συνέδριο στο οποίο θα συζητηθεί το ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών Ρομά, κυρίως της Θράκης, και η Σαρία.

Φωτο: snf.org


Σχολιάστε εδώ