Έφυγε από τη ζωή ο Ταξιάρχης Παπαντώνης, πρώην Δήμαρχος Μοσχάτου

Έφυγε από τη ζωή ο Ταξιάρχης Παπαντώνης, πρώην Δήμαρχος Μοσχάτου

Tο Σάββατο  14 Απριλίου έφυγε από την ζωή ο Ταξιάρχης Παπαντώνης, πρώην Δημάρχος Μοσχάτου, σε ηλικία 76 ετών.
Τη Δευτέρα 16 Απριλίου, στις 14.30 το μεσημέρι , θα γίνει η νεκρώσιμη Ακολουθία, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για την στήριξη της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου.

Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης από το 1945 ηταν κάτοικος Μοσχάτου, αγωνιστής με ισχυρή άποψη και προσωπικότητα που ξεπερνούσε τα όρια του Δήμου μας, δημιούργησε μία εξαιρετική οικογένεια με δύο υπέροχα παιδιά τον Γιώργο και τον Μάριο.

Το 1986 εκλέγεται Δήμαρχος και για συνεχόμενα 24 χρόνια παραμένει στη θέση του Δημάρχου. To 2010 αποχωρεί αφήνοντας σημαντικό έργο, επί Δημαρχίας του το Μοσχάτο γίνεται παντού γνωστό.

Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης από το 1945 ηταν κάτοικος Μοσχάτου, αγωνιστής με ισχυρή άποψη και προσωπικότητα που ξεπερνούσε τα όρια του Δήμου μας, δημιούργησε μία εξαιρετική οικογένεια με δύο υπέροχα παιδιά τον Γιώργο και τον Μάριο.

Το 1986 εκλέγεται Δήμαρχος και για συνεχόμενα 24 χρόνια παραμένει στη θέση του Δημάρχου. To 2010 αποχωρεί αφήνοντας σημαντικό έργο, επί Δημαρχίας του το Μοσχάτο γίνεται παντού γνωστό.

Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης, γιατρός καρδιολόγος στο επάγγελμα ήταν πολιτικός φίλος του τότε υπουργού υγείας Γιώργου Γεννηματά, διορισμένος διοικητής στο κρατικό νοσοκομείο Νικαίας και πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου.

Στις εκλογές του 1986 σχημάτισε δική του παράταξη αποψιλώνοντας κυριολεκτικά τον δήμαρχο Ανδρέα Παπαδημητρίου, από τα πιο ενεργά πολιτικά στελέχη του. Μπήκε στο δεύτερο γύρο των εκλογών με αντίπαλο συνδυασμό της Καίτης Ράλλη Καπίκου που εκπροσωπούσε την Νέα Δημοκρατία και αφού είχε εκτοπίσει στην τρίτη θέση την παράταξη του δημάρχου Ανδρέα Παπαδημητρίου για μερικές δεκάδες ψηφοδέλτια. Τη δεύτερη Κυριακή, ο Ταξιάρχης Παπαντώνης εξελέγη δήμαρχος Μοσχάτου και έκτοτε εκλέγονταν χωρίς διακοπή.

To 2010 στην Δημαρχεία τον διαδέχεται ο νυν Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου.

Η κεντρική πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο θα ονομάζεται «Ταξιάρχης Παπαντώνης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου που συνεδρίασε σήμερα (15/4) εκτάκτως, λόγω του θανάτου του πρώην Δημάρχου Μοσχάτου,  Ταξιάρχη Παπαντώνη, ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ανάμεσα σε άλλα, το ψήφισμα αναφέρει να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Ταξιάρχη Παπαντώνη στην κεντρική πλατεία του Μοσχάτου, την πλατεία Μεταμόρφωσης.

Περισσότερα στο:  http://my-mosxato.blogspot.com/2018/04/blog-post_72.html#ixzz5Cpsbh7zR


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!