ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στις Βρυξέλλες, σε σημαντικές συναντήσεις με κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, από 27 χώρες όλης της Ευρώπης, για να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στις χώρες μας και γενικότερα στην Ευρώπη και στην περιοχή.

Ανησυχούμε ιδιαίτερα και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία, την Ανατ. Μεσόγειο, με την ένταση των ανταγωνισμών και την κάθοδο εκεί πολλών πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να οξυνθούν οι αντιθέσεις και να υπάρχει ο κίνδυνος γενίκευσης ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου ευρύτερα στην περιοχή της Ευρώπης, της Ανατ. Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Στα πλαίσια αυτά εκφράζεται και η ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας στο Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ.

Απ’ αυτή τη σκοπιά οι ανησυχίες μας, μας οδηγούν να πούμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να βλέπει, ως βασικό συμπέρασμα όλης αυτής της πορείας, τις επικίνδυνες εξελίξεις με τον προσανατολισμό των κυβερνήσεων – και της σημερινής κυβέρνησης – στον ευρωατλαντικό άξονα, ιδιαίτερα την πρόσδεσή της στον αμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, τις βάσεις του θανάτου που υπάρχουν στην πατρίδα μας και όλα αυτά που συμβαίνουν με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως καλούμε σε πάλη για την αποδέσμευση απ’  αυτές τις λυκοσυμμαχίες.

Οι λαοί μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους γειτονικούς λαούς και των Βαλκανίων και της Τουρκίας και της Ανατ. Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής.  Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δυναμώσει η πάλη για φιλία, αλληλεγγύη, συνεργασία, ειρήνη και ευημερία, για κατάργηση του συστήματος που οδηγεί μόνο σε φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Σχολιάστε εδώ