Αντί Ελλάδα να λεγόμαστε «Γκιαουριστάν»! Προκειμένου να μη χάσουν τις τουρκικές παραγγελίες, θα ζητήσουν να αλλάξουμε το όνομά μας!

Αντί Ελλάδα να λεγόμαστε «Γκιαουριστάν»! Προκειμένου να μη χάσουν τις τουρκικές παραγγελίες, θα ζητήσουν να αλλάξουμε το όνομά μας!

Υπό του
Δρος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΟΥΝΑΡΗ
Εμπειρογνώμονος, Πρεσβευτού ε.τ.,
Διδάκτορος του Πανεπιστημίου του Βερολίνου (FU Berlin)


Σκοπιανό
Σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, έχουμε τώρα να ασχοληθούμε και με την πολιτική της Τουρκίας και της Ρωσίας στο Σκοπιανό. Ο τούρκος Πρόεδρος τελευταίως έχει δηλώσει ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει την είσοδο των Σκοπίων μόνο με το όνομα «Μακεδονία», ενώ λίγο πιο πριν, κατά την επίσκεψη του σκοπιανού πρωθυπουργού, είχε δηλώσει ότι «πρέπει να τα βρείτε πρώτα με την Ελλάδα». Τουρκική συνέπεια!

Προφανώς αυτό γίνεται επειδή ο τούρκος Πρόεδρος γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχθεί η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και μελλοντικώς στην ΕΕ, προς όφελος βέβαια της Ρωσίας, στενού «συμμάχου» της Τουρκίας, έστω φαινομενικώς! Τώρα, πώς είναι δυνατόν ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ να συνεργάζεται τόσο στενά με τη Ρωσία, που είναι εναντίον του ΝΑΤΟ, και από την άλλη πλευρά να ζητά την είσοδό της στην ΕΕ, αυτό μόνο ο τούρκος Πρόεδρος το γνωρίζει. Η όλη πολιτική της Τουρκίας έχει φτάσει στο άδηλο ή καλύτερα στο απροχώρητο! Όλα τώρα είναι δυνατόν να συμβούν!

Η δε αντιπολίτευση της Τουρκίας, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, είναι προκλητικότερη από την πολιτική που ασκεί ο τούρκος Πρόεδρος και ιδιαίτερα ο συνεταίρος αυτού, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (παραστρατιωτικός κλάδος του οποίου αποτελούν οι γνωστοί και αμφιλεγόμενοι Γκρίζοι Λύκοι) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «τα πτώματα των παππούδων μας στον βυθό του Αιγαίου», αναφερόμενος βεβαίως στην ανθρωποσφαγή και τις φρικαλεότητες που διεπράχθησαν στη Σμύρνη το 1922. Δεν νομίζουμε να υπάρχουν τέτοια καθάρματα σε άλλη χώρα. Θα μου πείτε, και ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν πούλησε τα οστά των πεσόντων στις μάχες του Σαγγάριου ελλήνων στρατιωτών για λιπασματοποίηση; Το ήξερε αυτό ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν πρότεινε την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης (!) στον Κεμάλ, το 1936;

Από την άλλη μεριά, η Ρωσία δηλώνει προς τα Σκόπια ότι μία είσοδος στο ΝΑΤΟ θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις σχέσεις Σκοπίων και Ρωσίας. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να αλλάξει την εξωτερική πολιτική των Σκοπίων ως προς τη φιλονατοϊκή πολιτική τους και τον στόχο τους να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Τούτο βέβαια υποστηρίζεται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τα περισσότερα κράτη της ΕΕ!

Φαίνεται όμως πως η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μάλλον θα γίνει, έστω και χωρίς τη λύση του σκοπιανού προβλήματος, διότι αυτό το επιθυμεί ο μεγάλος πλανητάρχης. Τώρα όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος και τα παράγωγα αυτού, αν δει κανείς τις θέσεις της Ελλάδας και των Σκοπίων, κανείς δεν αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα αυτό, είτε την θέλουν είτε όχι οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα από μια είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με «μακεδονικά» παράγωγα. Μια τέτοια είσοδος μάλλον θα μας βλάψει παρά θα μας ωφελήσει!

Όσον αφορά την υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση ονομασία των Σκοπίων με το όνομα «Gorna Makedonija», για όλες τις χρήσεις και χωρίς οποιαδήποτε μετάφραση, καλόν είναι να γνωρίζουν οι έλληνες υποστηρικτές του ονόματος αυτού ότι στον επίσημο πίνακα των Ηνωμένων Εθνών το όνομα αυτό, είτε το θέλουμε είτε όχι, θα μεταφράζεται στις έξι επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, κινέζικα και αραβικά). Μέχρι τώρα το επίσημο όνομα του κράτους αυτού αναφέρεται στον επισυνημμένο πίνακα.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το νέο όνομα των Σκοπίων. Και η ίδια τεχνική μετάφρασης του «Gorna Makedonija» θα ισχύσει και για το νέο όνομα του κράτους αυτού. Το ίδιο μάλιστα θα ισχύσει και όσον αφορά τη γλώσσα του κρατιδίου αυτού.

Δεν πρέπει λοιπόν να νομίζουμε ότι για το κράτος αυτό θα ισχύσει κάποια άλλη αναφορά του ονόματος! Η τακτική που ακολουθεί η Γεωγραφική Επιτροπή του ΟΗΕ δεν μπορεί, ούτε πρόκειται να αλλάξει επειδή το θέλει η Ελλάδα ή ακόμη και τα Σκόπια, γιατί το ίδιο ισχύει για τα 200 και πλέον άλλα κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Η μόνη λύση, όπως έχουμε πει πολλές φορές στις στήλες του «ΠΑΡΟΝ», είναι να ονομαστεί το κράτος αυτό «Skopia» και τίποτε άλλο. Και το ίδιο ισχύει όσον αφορά την εθνικότητα και τη γλώσσα αυτού, με παράλληλη αλλαγή του Συντάγματος αυτού. Υποστηρίζοντες την εφαρμογή παραγώγου «Makedonija» στην ονομασία του κράτους αυτού είναι σαν να παραδεχόμαστε ως σωστή και νόμιμη την κλοπή της ελληνικής ιστορίας από το κρατίδιο αυτό! Τι να πούμε για τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα, όταν σε μία πρόσφατη τηλεοπτική παρουσία του υποστήριξε ακριβώς αυτά που υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί;

Πριν, λοιπόν, συμβεί αυτό, καλό είναι να αναλογιστούμε τις επιπτώσεις μιας τέτοιας αναγνώρισης!

Τουρκικό
Ήλθε η πολυπόθητη συνάντηση του Ερντογάν στη Βάρνα με τους αξιωματούχους της ΕΕ. Η συνάντηση αυτή άφησε να εννοηθεί ότι κάτι θα γίνει τουλάχιστον για τους δύο έλληνες αξιωματικούς. Όταν γύρισε όμως ο τούρκος Πρόεδρος στην Τουρκία διεψεύσθησαν ευθύς αμέσως αυτές οι ελπίδες. Ο Σουλτάνος έθεσε σαφώς θέμα ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατηγορεί για συμμετοχή στο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Μια ικανοποίηση του αιτήματος αυτού θα δημιουργούσε βέβαια χειρότερες καταστάσεις και την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της Ελλάδος. Από την άλλη πλευρά, η άρνηση της Ελλάδας για μια τέτοια «ανταλλαγή» θα διαιώνιζε τη φυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Μήπως θα έπρεπε να περιμένουμε τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν για να επιτευχθεί η αποφυλάκιση των δύο αυτών; Μήπως θα έπρεπε την αποφυλάκιση αυτή να ζητήσει ο αμερικανός Πρόεδρος; Μόνο ο Θεός ξέρει!

Θρησκευτικό
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι λεγόμενοι «αριστεριστές» της κυβερνήσεως τα βάζουν τώρα με τη θρησκεία. Ως εδώ και μη παρέκει! Το θέμα αυτό είναι περισσότερο από σοβαρό! Επιτέλους, τι θέλει αυτή η μειοψηφία, αυτοί οι άθεοι; Ο ελληνικός λαός έχει γαλουχηθεί όπως έχει γαλουχηθεί, η Ελλάδα είναι χριστιανικό ορθόδοξο κράτος και ορθόδοξο θα μείνει, σεβόμενο και τις άλλες θρησκείες!

Έμπειροι διπλωμάτες και διπλωματικοί εν γένει δεν πρόκειται να συναινέσουν στην αλλοίωση των πάγιων ελληνικών θέσεων, τις οποίες υποστηρίξαμε σε όλα τα διεθνή fora! Αυτό κανείς δεν μπορεί να μη μας το αναγνωρίσει! Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς, ένας αρκετά πετυχημένος ΥΠΕΞ, επειδή και το θέμα της θρησκείας είναι σοβαρό θέμα, νομίζουμε ότι θα πρέπει να πάρει θέση για το σοβαρό αυτό θέμα. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε παρέμβαση στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στις 22/3, εξέφρασε αντικειμενικότατα τη θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να υποστηρίξει τις θέσεις των ανωτέρω αναφερθέντων «αριστεριστών», όταν μάλιστα ένας από αυτούς συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, στους λιποτάκτες του Ελληνικού Στρατού! Αυτό θα μάθουν οι νέοι μας; Ότι αν γίνεις λιποτάκτης, γίνεσαι και υπουργός;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Αν ζούσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ή ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Μακαριστός Χριστόδουλος τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Έχουμε φτάσει στο επίπεδο του ζητιάνου. Λίγο ακόμα και θα ζητήσουν, προκειμένου να μη χάσουν τις τουρκικές παραγγελίες, να αλλάξουμε το όνομά μας και αντί Ελλάδα να λεγόμαστε «Γκιαουριστάν».


Σχολιάστε εδώ