«Δρόμοι, Μέγαρα & Ιστορίες»

«Δρόμοι, Μέγαρα & Ιστορίες»

Περπατάμε στον άξονα της οδού Αγίας Σοφίας, λοξοδρομώντας σε γύρω δρόμους και στενά που κρύβουν ιστορίες, κτήρια που δεν έχασαν την γοητεία τους μέσα στο χρόνο και επιβάλλονται ως σήμερα με τις χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικές τους λεπτομέρειες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Thessaloniki Walking Tours

Με ξεναγό την αρχαιολόγο και μουσειολόγο Χριστίνα Μαβίνη, στον δεύτερο αρχιτεκτονικό περίπατο που σχεδίασε για την Thessaloniki Walking Tours, ανακαλύπτουμε τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από μυθικά σπίτια και αναλύουμε τον αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα. Εντοπίζουμε εξώστες και βεράντες με θέα στα πιο σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της πόλης και αναδεικνύουμε κτήρια που προσπερνάμε βιαστικά διατρέχοντας μια χρονική περίοδο που ξεκινά από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα για να φτάσει μέχρι τη δεκαετία του ’50.
Το διάσημο κόκκινο σπίτι, το κτήριο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας , το μέγαρο όπου κάποτε στεγάζονταν το ξενοδοχεία Αστόρια, το τσιλερικό τετράγωνο, σημεία όπου ο εκλεκτικισμός συναντά τον νεοκλασικισμό αλλά και το μοντέρνο, μέσα στο οποίο ανιχνεύεται ενίοτε και μια Bauhaus φιλοσοφία. Από την πλατεία της Αγίας Σοφίας μέχρι τη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί μέχρι τη Βογατσικού και την Παλαιών Πατρών Γερμανού ακούμε τα όσα έχει να μας αφηγηθεί η πόλη.

Σημείο συνάντησης: Έξω από την πύλη της Αγίας Σοφίας

Ώρα: 11πμ 

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900-1


Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.


Σχολιάστε εδώ