Βασίλισσα ξανά η ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ…

Βασίλισσα ξανά η ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ…

Η φετινή σεζόν είναι βαμμένη στα κίτρινα, σε δύο ταμπλό μάλιστα. Και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Κοινή συνισταμένη και στα δύο αθλήματα; Η ΑΕΚ χρειάστηκε να φτάσει στον πάτο ως οντότητα, να παίζει στη Β’ και τη Γ’ Εθνική, για να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της και να ετοιμάζεται να στεφθεί και πάλι βασίλισσα. Κι όλο αυτό χάρη σε δύο ανθρώπους που έβαλαν πλάτη, τον Μάκη Αγγελόπουλο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η 4η Απριλίου είναι εξ ορισμού ξεχωριστή μέρα για την ΑΕΚ. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θυμίζει τι έγινε στο Καλλιμάρμαρο το 1968, όταν η «Ένωση» έγινε βασίλισσα της Ευρώπης, κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Σήμερα η «Ένωση» ξαναζεί μεγάλες στιγμές στο μπάσκετ. Μετά το Κύπελλο Ελλάδας ήρθε η πρόκριση στο Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 83-83 με τη Στρασμπούργκ στη Γαλλία. Είναι η νέα μεγάλη πρόκληση, στο «Νίκος Γκάλης», μπροστά στο δικό της κοινό. Ανεξάρτητα όμως από την έκβασή του, η πορεία είναι πετυχημένη, η χρονιά έχει θετικότατο πρόσημο.

Η ΑΕΚ κέρδισε πολλά φέτος. Σκοπός πλέον είναι να μπει η ομάδα σφήνα στους δύο «αιώνιους», κάτι που δεν μοιάζει εύκολη υπόθεση κι ας έχει κερδίσει φέτος και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η… τρίτη θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ δεν χωρούν τα όνειρα των φίλων της «Ένωσης», που θα θυμούνται για χρόνια το 2018, καθώς είναι η χρονιά τους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Η ΑΕΚ και στο μπάσκετ δεν κουβαλά μόνο τις δάφνες του ’68, κουβαλά και τον «σταυρό του μαρτυρίου» της Β’ Εθνικής. Εκεί που έπεσε ανυπόληπτη, πριν αναλάβουν δράση ο Μάκης Αγγελόπουλος κι οι συνεργάτες του, που είναι σίγουρο πως θέλουν να τη δουν ακόμα ψηλότερα.
Εκτός από το μπάσκετ πανηγυρίζει και το ποδόσφαιρο, αφού ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα από το 1994.

Η πραγματικότητα λέει πως η ΑΕΚ είναι πλέον μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά (αν δεν υπάρξουν δικαστικές ανατροπές) από την εκπλήρωση του «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι», που ψιθυρίζουν εδώ και 24 χρόνια οι οπαδοί της, μόλις πέντε χρόνια από τον εφιάλτη της Γ’ Εθνικής. Τη χωρίζει από το «άγιο δισκοπότηρο» μία νίκη επί του υποβιβασμένου Πλατανιά την Κυριακή του Θωμά, για να στήσει έπειτα τη φιέστα του τίτλου στο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό. Και να σφραγιστεί εμφατικά το 2018 ως χρονιά-ορόσημο, λόγω και της έναρξης των έργων ανέγερσης της «Αγιά Σοφιάς»…

Δίκαια θα τερματίσει πρώτη η «Ένωση»; Σίγουρα ναι. Στον φετινό μαραθώνιο ήταν η σταθερότερη σε απόδοση από τους τρεις διεκδικητές. Η πιο επιτυχημένη από τις ελληνικές ομάδες και στα ευρωπαϊκά μονοπάτια! Και ευτύχησε να της βγουν οι περισσότερες από τις κινήσεις που έκανε το καλοκαίρι και τον Γενάρη, με μονάδες που αξιοποίησε σε πολύ μεγάλο ποσοστό ο Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ, με τον ίδιο τον Μελισσανίδη να δίνει τον ρυθμό, φτάνει στο φινάλε έχοντας κρατήσει περισσότερο από άλλους την μπάλα κάτω, εντός κι εκτός γηπέδων, τακτική που δεν αποπροσανατόλισε κανέναν στον ποδοσφαιρικό τμήμα από τη μοναδική δουλειά του, να παίζει ποδόσφαιρο στο χορτάρι…

Και δείτε πώς τα έφερε η μοίρα. 4-6 Μαΐου είναι το Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ και στις 6 Μαΐου η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και οι Αεκτζήδες ονειρεύονται δύο κούπες την ίδια μέρα.


Σχολιάστε εδώ