Το νόημα της εισηγητικής πρότασης για αναίρεση της καταδίκης του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, που αποκρύπτεται

Γράφουν οι
ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ


Από τις 20 Μαρτίου και για αρκετές ημέρες μέχρι και σήμερα μερικοί δημοσιογράφοι του «ανεξάρτητου» ημερήσιου Τύπου μεταβλήθηκαν σε «Τειρεσίες», που τυφλώθηκαν από την επιστημοσύνη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά κατά κάποιο τρόπο αποζημιώθηκαν με οξύτατη ακοή και ασφαλώς ευήκοα ώτα για να κατανοούν τις επιθυμίες των δανειστών της χώρας μας. Έτσι, γράφτηκαν και προβλέφτηκαν πολλά για να «ενημερωθούν» όχι μόνον οι Έλληνες αλλά και οι πολίτες των ευρωπαίων «εταίρων» μας. Ποια είναι όμως η αλήθεια που προσπαθούν οι νέοι «Τειρεσίες» μας να αποκρύψουν, ερχόμενοι να συνδράμουν τους εκ Βρυξελλών ορμώμενους χρηματοδότες του διάσημου στατιστικού επιστήμονα, που τόσο «μισεί» η Ελληνική Δικαιοσύνη;

Τα πραγματικά περιστατικά που αποκρύπτονται έχουν ως εξής:

• Η δικάσιμος για την αίτηση του Γεωργίου, στην οποία ζητάει να αναιρεθεί η καταδίκη του για την ποινική παράβαση του καθήκοντός του, είχε αρχικά προσδιοριστεί για τις 2 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία αναβλήθηκε και επαναπροσδιορίστηκε για τις 16 Μαρτίου.

• Στις 16 Μαρτίου η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου (ΑΠ) κ. Ευσταθία Σπυροπούλου πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Γεωργίου διότι, όπως υποστήριξε, δεν υπήρχε εμπεριστατωμένη αιτιολογία (sic!) για την καταδίκη του Γεωργίου σε δύο χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή. Σημειωτέον ότι η καταδίκη του Γεωργίου ήταν χωρίς ελαφρυντικά και αφορούσε μόνο το ένα σκέλος της παράβασης του καθήκοντός του, που ήταν η παράνομη διαβίβαση των στοιχείων του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 στη Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία) και στη διεθνή κοινότητα, χωρίς την ενημέρωση και χωρίς την έγκριση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κατά παράβαση του ν. 3832/2010, που απαιτούσε την έγκριση του ΔΣ για τη διαβίβαση αυτή. Εδώ σημειώνουμε ότι κανένα από τα έξι μέλη του ΔΣ δεν ενέκρινε, ούτε καν ενημερώθηκε για τα στοιχεία του Γεωργίου.

Τα έξι μέλη του επταμελούς ΔΣ ήταν οι Γεωργαντά, Λογοθέτης (αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ), Φιλίππου, Σκορδάς (εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ), Μπαλφούσια (εκπρόσωπος του Παπακωνσταντίνου) και Συμιγιάννης (εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος). Το έβδομο μέλος ήταν ο Γεωργίου, εκ ΔΝΤ ορμώμενος και ταυτόχρονα υπάλληλος του ΔΝΤ. Όλοι, εκτός από τον υπάλληλο του ΔΝΤ, ήμασταν στατιστικοί επιστήμονες με γνώση και εμπειρία επί του υπολογισμού του δημοσίου χρέους και ελλείμματος σύμφωνα με τον Κανονισμό (EC) 2223/25-6-1996 που περιλαμβάνει το ΕSΑ95 (European System of Accounts), που ίσχυε τότε (από τον Σεπτέμβριο 2014 ισχύει το ESA2010, παράρτημα Α’ του Κανονισμού [EU] 549/2013).

Επιπλέον, η δίκη του Γεωργίου σε δεύτερο βαθμό κράτησε τρεις ημέρες, σε ένα διάστημα από Μάιο 2017 – 1η Αυγούστου 2017, με την παρουσία τουλάχιστον 500 πολιτών, δημοσιογράφων και πολιτικών από όλη την Ελλάδα. Η εμπεριστατωμένη ειδική αιτιολογία της καταδίκης δεν μπορεί να αποκρυφτεί. (Για μεγαλύτερη πληροφόρηση, βλ. άρθρο «Η αβάσταχτη ελαφρότητα της επίσημης, ήτοι συστημικής ελληνικής δημοσιογραφίας» στο http://zoe-georganta.co.uk/, 29 Μαρτίου 2018.)

• Έχουν στο παρελθόν γίνει εισηγητικές προτάσεις για αθώωση του Γεωργίου από συγκεκριμένους αντιεισαγγελείς (τρεις από τις οποίες έχουν γίνει από τον ίδιο αντιεισαγγελέα). Όμως έχουν όλες απορριφθεί από Ανώτερα και Ανώτατα Δικαστικά Συμβούλια. Έτσι, και η πρόταση της Αντεισαγγελέως του ΑΠ κ. Ευσταθίας Σπυροπούλου θα κριθεί από το Συμβούλιο του ΑΠ.

• Η απόφαση (βούλευμα) του Συμβουλίου του ΑΠ εκδίδεται συνήθως σε δύο περίπου μήνες από τη δικάσιμο. Έχουν υπάρξει βέβαια στο παρελθόν καθυστερήσεις μέχρι και επτά-οκτώ μήνες για την υπόθεση της μεγάλης απάτης που λέγεται Γεωργίου.

• Αν η απόφαση (βούλευμα) του Συμβουλίου του ΑΠ απορρίψει την πρόταση της αντιεισαγγελέως του ΑΠ κ. Ευσταθίας Σπυροπούλου, τότε η καταδίκη του Γεωργίου γίνεται αμετάκλητη και οριστική.

• Αν η απόφαση (βούλευμα) του Συμβουλίου του ΑΠ κάνει δεκτή την πρόταση της Αντιεισαγγελέως του ΑΠ κ. Ευσταθίας Σπυροπούλου, τότε η παράβαση καθήκοντος για την οποία έχει καταδικαστεί ο Γεωργίου θα παραπεμφθεί σε νέα δίκη. Πρέπει όμως η απόφαση (βούλευμα) του Συμβουλίου του ΑΠ και η επανάληψη της δίκης να γίνουν πριν κλείσει οκταετία από τη διάπραξη του εγκλήματος που είναι η 9η Νοεμβρίου 2010. Δηλαδή, το Συμβούλιο του ΑΠ, αν αποφασίσει να κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε πρέπει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2018 να έχει διεξαχθεί η επανάληψη της δίκης. Αν αυτό δεν γίνει μέχρι τις 9/11/2018, τότε η καταδίκη του Γεωργίου παραγράφεται, το δε Συμβούλιο του ΑΠ θα είναι υπεύθυνο για κατάχρηση εξουσίας.

Η μη αναφορά στα παραπάνω αποτελεί κατακριτέα πράξη ανέντιμης ενημέρωσης, ανεξάρτητα από το αν όσα γράφτηκαν οφείλονται σε προσποιητή άγνοια της νομικής διαδικασίας ή αν οφείλονται σε πραγματική άγνοια και απλώς αντιγράφτηκαν χωρίς τη διερεύνηση για την αλήθεια, που αποτελεί τον πυρήνα της έντιμης δημοσιογραφίας.

Με άλλα λόγια, η αυθαίρετη εξαγωγή δημοσιογραφικών συμπερασμάτων, που αντικατοπτρίζουν μάλιστα τις επιθυμίες των δανειστών της χώρας μας, δείχνει δουλική στήριξη των Μνημονίων και των επιταγών των Βρυξελλών και του Λουξεμβούργου, έχει δε η ελίτ των Βρυξελλών στην κυριολεξία εκτροχιαστεί ζητώντας την αθώωση του Γεωργίου χωρίς δίκη (sic!) για τα εγκλήματά του σε βάρος της χώρας μας. Όπως, όμως, έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οι δανειστές, και κυρίως το πολιτικό κονκλάβιο των Βρυξελών, θεωρούμε ότι δεν νοιάζονται καθόλου για τον Γεωργίου, αλλά αυτό που τους καίει είναι η αποκάλυψη της δικής τους εμπλοκής στη μεγάλη απάτη κατά της Ελλάδας ενώπιον του δικαστικού ακροατηρίου.


Σχολιάστε εδώ