Ο στόχος των προκλήσεων της Τουρκίας

Του
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ
Προέδρου της Ένωσης τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών


Οι συχνά επαναλαμβανόμενες απειλές, ιδίως την τελευταία περίοδο, και οι έμπρακτες προκλήσεις στο Αιγαίο από τη γείτονα και «σύμμαχο» είναι πλέον μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Και ιδίως σ’ αυτό που η δόλια συμπεριφορά της αποβλέπει: Στον εξανα­γκασμό της Ελλάδος, προκειμένου αυτή να οδηγηθεί βίαια σε τραπέζι διαπραγματεύσεων για την αλλαγή του καθεστώτος του Αιγαίου.
Μετά την εδραίωση των μεγάλων πολυεθνικών θεσμών ειρήνης (ΟΗΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΕΕ, ΔΑΣΕ, κ.λπ.), όλοι θεώρησαν ότι οι τυχοδιωκτισμοί με τις εκατόμβες αίματος θα έπαιρναν τέλος, κυρίως στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Φευ, τραγικό λάθος και ομαδική αυταπάτη.

Η βίαια διάλυση της Γιουγκοσλαβίας πριν από 27 χρόνια, η πρόσφατη Αραβική Άνοιξη και η τελευταία ουκρανική περιπέτεια διέψευσαν με συγκλονιστικό τρόπο κάθε προσδοκία και κάθε ελπίδα. Από καιρού εις καιρόν, πλέον, επανέρχονται με επιμονή και μεγαλύτερη αγριότητα όλες οι εγκληματικές και άθλιες συμπεριφορές των αδίστακτων οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων και του ναζιστικής μεθοδολογίας επεκτατισμού, εις βάρος μικρών ή αδύνατων χωρών. Η παράνοια, πάνω σ’ αυτόν τον μικρό μας πλανήτη, «μεγαλουργεί» και πάλι, με σημαιοφόρο, τούτη τη φορά, τη «φίλη» Τουρκία.


Σχολιάστε εδώ