Αρχιεπίσκοπος: Μην περιμένουμε να μας διακονούν, αλλά να διακονούμε

Αρχιεπίσκοπος: Μην περιμένουμε να μας διακονούν, αλλά να διακονούμε

Να αγωνιστούμε, ώστε να γίνουν περισσότεροι οι φίλοι του Κυρίου που θα μιμηθούν ότι δεν ήρθε για να τον υπηρετούν, αλλά για να υπηρετεί» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και Θεσπιών κ. Συμεών.

Κατά την περιφορά του Επιταφίου και μετά την δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι απόψε σκεφτόμαστε αυτά που μας δίδαξε και μας διδάσκει ο Κύριος, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επικοινωνία του Κυρίου με τους μαθητές Του, την οποία ο υμνωδός ονομάζει μυσταγωγία. «Ο Κύριος στη μυσταγωγία του τόνισε πως αν θέλετε να είστε φίλοι μου πρέπει να με μιμείστε, σημειώνοντας πως δεν ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να τον υπηρετούν, αλλά για να υπηρετεί» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής, ενώ συμπλήρωσε ότι «εκείνοι που θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους ίδιους τον έναν με τον άλλο δεν έχουν σχέση με αυτά που μας είπε ο Χριστός» και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούμε τον Κύριο και να υπηρετήσουμε ο ένας τον άλλο. «Καταβάλλονται πολλές προσπάθειες για να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αυξάνονται συνεχώς, έρχεται, όμως, απόψε το μήνυμα του Χριστού που είναι ριζοσπαστικό. Σε μία εποχή που ο καθένας από μας, είτε ως πρόσωπο, ως μέλος της κοινωνίας, είτε ως άρχοντας, νομίζει ότι είναι ο ομφαλός της γης, νομίζει ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι πρέπει να τον υπηρετούν, έρχεται το μήνυμα αυτό για να του θυμίσει ότι η πορεία μας στη ζωή δεν είναι να περιμένουμε να μας διακονούν αλλά ο καθένας από μας να κάνει την δική του διακονία.

Ας προχωρήσουμε απόψε μέσα σε αυτή την κατανυκτική ατμόσφαιρα, της μυσταγωγίας και ας πάρουμε μαζί μας σαν σύνθημα, ότι δυστυχώς εχθροί του Χριστού υπήρχαν και τότε, υπάρχουν και σήμερα και θα υπάρχουν, αλλά να αγωνιστούμε να γίνουν περισσότεροι οι φίλοι που θα τον μιμηθούν και θα τον αντιγράψουν, σε όλα, αλλά κυρίως στο ότι δεν ήρθε για να τον υπηρετούν, αλλά για να υπηρετεί» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.

ΠΗΓΗ-Φωτο: ecclesia.gr


Σχολιάστε εδώ