Απάντηση ΥΠΕΣ προς ΚΕΔΕ: Εξαντλητικός ο διάλογος για τον «Καλλικράτη»

Απάντηση ΥΠΕΣ προς ΚΕΔΕ: Εξαντλητικός ο διάλογος για τον «Καλλικράτη»

Οι απόψεις για τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν συζητηθεί εξαντλητικά

Έκπληξη προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με τα χρονικά όρια συζήτησης του επικείμενου Σχεδίου Νόμου για τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  η οποία επιβαρύνει το κλίμα  πριν ακόμη αυτό λάβει την τελική μορφή του.  

Προηγήθηκε η οργανωμένη, θεσμική συζήτηση στο υπουργείο από το καλοκαίρι του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2017, η οποία κατέληξε σε  πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο έχει αποτελέσει αντικείμενο πολύμορφης συζήτησης.

Συγκεκριμένα σημεία των κυοφορούμενων αλλαγών, αλλά και η φιλοσοφία τους παρουσιάστηκαν σε συνέδρια και συζητήθηκαν σε περιφερειακές συσκέψεις και σε συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας με τους αιρετούς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κ.Ε.Δ.Ε.-Γ. Πατούλης: Να μας δοθεί άμεσα το προσχέδιο του νομοσχεδίου για την αλλαγή του Καλλικράτη


Η ίδια η ΚΕΔΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι έχει επανειλημμένα υποβάλλει και επικαιροποιήσει τις θέσεις της μέσα από τα Συνέδριά της.

Από τα παραπάνω, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο διάλογος έχει ήδη ξεκινήσει και ως εκ τούτου κανείς δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί, καθώς ενότητες και διατάξεις του Σχεδίου Νόμου έχουν συζητηθεί εκτενώς και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.


Σχολιάστε εδώ