Ξάφνιασε η συνάντηση Καραμανλή – Άδωνη!

Ξάφνιασε η συνάντηση Καραμανλή – Άδωνη!


Ήταν, όσο να πεις, μεγάλη έκπληξη για πολλούς εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας η συνάντηση την Παρασκευή Κ. Καραμανλή και Άδ. Γεωργιάδη. Ήταν κι ένα μικρό σοκ για τους… απανταχού Καραμανλικούς, που δεν έχουν ξεχάσει τι έλεγε ο τελευταίος σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Πολύ δε περισσότερο καθώς αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης πληροφορίες και από τις δύο πλευρές έκαναν λόγο για ταύτιση απόψεων! Προέρχονταν αυτές από το περιβάλλον του κ. Γεωργιάδη, ενώ από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαίωναν το γεγονός της συνάντησης, χωρίς όμως να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν τα περί ταύτισης απόψεων.

Βουλευτές και κομματικά στελέχη προσκείμενα στον πρώην πρωθυπουργό εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για την κίνησή του αυτή -να συναντηθεί δηλαδή με τον κ. Γεωργιάδη- και ποια ακριβώς σκοπιμότητα την υπαγόρευσε.

Επίσης δυσκολεύονταν να κατανοήσουν τον λόγο που έπρεπε να βγει προς τα έξω το «καλό κλίμα» στη συνάντηση και η «ταύτιση απόψεων» με τον κ. Γεωργιάδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την κίνησή του αυτή ο κ. Καραμανλής θέλησε να κλείσει ένα ακόμη μέτωπο και να βάλει τέρμα στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, βάσει της οποίας βρίσκεται πίσω ή ανέχεται τις επιθέσεις εναντίον του αντιπροέδρου από κομματικά στελέχη (που δεν ανήκουν πλέον στην παράταξη).

Από το περιβάλλον του τονίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός λειτουργεί παραταξιακά και δεν υπεισέρχεται σε προσωπικές κόντρες ή βεντέτες. Κι ότι ανέκαθεν έβαζε πάνω από όλα το συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας. Με την κίνησή του αυτή ο κ. Καραμανλής επιδιώκει να ακυρώσει τη σεναριολογία που εκπορεύεται από στελέχη προσκείμενα στον Αντ. Σαμαρά και τον θέλει να έχει δήθεν διαύλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση και να συνομιλεί με τον πρωθυπουργό.

Το έδαφος για τη συνάντηση της Παρασκευής είχε αναλάβει να προλειάνει πρώην βουλευτής που διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με τον κ. Καραμανλή όσο και με τον κ. Γεωργιάδη.


Σχολιάστε εδώ