Η κοροϊδία πάει σύννεφο στον χώρο του ποδοσφαίρου

Η κοροϊδία πάει σύννεφο στον χώρο του ποδοσφαίρου

ΓΡΑΦΕΙ Ο

Γ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ


Eύλογο το ερώτημα του απλού φιλάθλου: Δηλαδή, όλα αυτά που συνέβησαν μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και κορυφώθηκαν στα θλιβερά γεγονότα της Τούμπας με την ΑΕΚ, τακτοποιήθηκαν με ένα ολιγόωρο συμβούλιο της λίγκας;

Διακόπηκε το πρωτάθλημα, ήρθε εδώ η ΦΙΦΑ να μας απειλήσει για μια ακόμη φορά με Grexit, ξεφτιλιστήκαμε διεθνώς και γίναμε πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο και τώρα όλα μέλι γάλα και το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά κανονικά;

Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Γιατί υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη του κόσμου;

Εκατοντάδες τζίφρες έχουν μπει εδώ και χρόνια σε τέτοια θέματα από τους παράγοντες των ομάδων για να αλλάξει το ποδόσφαιρο και να εφαρμοστούν, επιτέλους, οι κανονισμοί που ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

Κι ερωτώ: Γιατί να συμβεί τώρα όταν ο πειθαρχικός κώδικας παραμένει ασαφής και γεμάτος «παραθυράκια»; Πώς; Θα σας το αποδείξω.

Υποτίθεται ότι η ποινή θα είναι πολύ σκληρή, ακόμα και υποβιβασμός, για μια ομάδα αν οπαδοί της συμπεριφερθούν βίαια τρεις φορές και η ΠΑΕ τιμωρηθεί για ανάλογα πειθαρχικά παραπτώματα τέσσερις φορές!

Κατ’ αρχάς στατιστικά τέτοια φαινόμενα θα δούμε μία, άντε δύο φορές το πολύ στις ομάδες που έχουν κόσμο και σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Αλλά ας πάμε με το γράμμα του νέου κανονισμού. Αν, δηλαδή, την πρώτη φορά γίνει το έλα να δεις και γκρεμιστεί το γήπεδο, τι θα πει η ΠΑΕ στους δικαστές; «Επειδή ήταν η πρώτη φορά τιμωρήστε μας στα μαλακά, διότι ο κανονισμός μας καλύπτει για άλλες δύο φορές»;

Είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Τα έχετε ακούσει άλλη φορά; Σε ποια χώρα συμβαίνουν; Ίσα ίσα που αυτός ο κανονισμός είναι βούτυρο στο ψωμί των χούλιγκαν και αν δεν αλλάξει να είστε σίγουροι ότι στο νέο πρωτάθλημα θα ξαναζήσουμε μεγάλα επεισόδια.

Η λύση είναι να μην ισχύσει η ποσότητα για τις βίαιες συμπεριφορές και να προβλεφθούν συγκεκριμένες ποινές ανάλογα με το παράπτωμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο: filathlos.gr


Σχολιάστε εδώ