Πολιτικό Συμβούλιο: Ανησυχία στην κυβέρνηση για την αύξηση των προσφυγικών ροών

Πολιτικό Συμβούλιο: Ανησυχία στην κυβέρνηση για την αύξηση των προσφυγικών ροών

Τρεις ώρες κράτησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στην Κουμουνδούρου υπό τον πρωθυπουργό και ο Δημήτρης Βίτσας, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, ενημέρωσε για την κατάσταση στα νησιά. Ο νέος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, οι πρωτοβουλίες θα αφορούν την αποσυμφόρηση των νησιών, και τη βελτίωση του πολιτικού πλαισίου για τα ασυνόδευτα τέκνα που ζητά επιτακτικά εδω και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοπιανό

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου  για τις επαφές του Νίκου Κοτζιά όσον αφορά το Σκοπιανό. Μπορεί οι διαπραγματεύσεις να προχωρούν, όμως  παραμένει το «αγκάθι» των Συνταγματικών Αλλαγών και εκεί φαίνεται πως προσκρούουν οι συζητήσεις. Εκφράστηκε  η βούληση από τα μέλη του Οργάνου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση.

Συνταγματική αναθεώρηση

Για τη Συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τις  ίδιες κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά σε αντιδιαστολή με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Για τον πρόεδρο της ΝΔ σχολιάζουν οτι θέλει να αποφύγει τη συζήτηση ενόψει της διαμόρφωσης ενος προοδευτικού «μπλοκ».

Όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr από την κυβέρνηση δηλώνουν  οτι η  διαδικασία στη Βουλή θα εκκινήσει μετά τον Αύγουστο και την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Φωτό: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ