Η προπαγάνδα, όπλο των Σκοπιανών

Του
ΔΗΜ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ
Ομότιμου καθηγητή ΑΠΘ, συγγραφέα


Οι Σλάβοι των Σκοπίων προπαγανδίζουν ότι είναι «Μακεδόνες», μιλούν «μακεδονική γλώσσα» και ονόμασαν τη χώρα τους «Μακεδονία». Σχολιάζω:

– Το κράτος των Σκοπίων έχει στη νότια περιοχή του μικρό μέρος που μπορεί να χαρακτηριστεί γεωγραφικά ως Μακεδονία, όμως γιατί θέλει όλο το κράτος να ονομαστεί Μακεδονία;

– Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, όπου ένα νεόκοπο κράτος να παίρνει το όνομα και την ιστορία περιοχής ενός άλλου λαού και μάλιστα γειτονικού. Άρα η επιλογή αυτή των Σκοπίων αποτελεί σαφώς επεκτατισμό εις βάρος της Ελλάδος.

– Το κράτος των Σκοπίων θα μπορούσε να έχει ένα οποιοδήποτε όνομα χωρίς τη λέξη Μακεδονία. Π.χ. Dardania, Paionia, Centrobalcan Democracy κ.ο.κ.

– Τα Σκόπια, λόγω οικονομικών προβλημάτων, επιθυμούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Άρα τα Σκόπια πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις και όχι η Ελλάδα.

– Αλλαγή της εθνικής γραμμής που αποφασίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το 1992 μπορεί να γίνει με νέα αντιστοίχου επιπέδου σύσκεψη.

– Ο κ. Νίμιτς λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα 26 χρόνια που οι βόρειοι γείτονές μας ως κράτος αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και «Μακεδονία», αλλά δεν λαμβάνει υπόψη του 3.000 χρόνια Ιστορίας καθώς και το γεγονός ότι η Βεργίνα, το Δίον, η Αμφίπολη, η Πέλλα, οι Φίλιπποι και τόσα άλλα αρχαιολογικά μακεδονικά μνημεία βρίσκονται στη Μακεδονία μας και όχι στα Σκόπια.


Σχολιάστε εδώ