Πόλεμος Σαββίδη κατά Μητσοτάκη

Πόλεμος Σαββίδη κατά Μητσοτάκη

«Θα τα πούμε στις εκλογές», του λέει


Το μπλόκο
των φίλων (οπαδών) του ΠΑΟΚ και η ακύρωση των εκδηλώσεων με ομιλητή τον Άδ. Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη σήμαναν συναγερμό στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό διότι το γεγονός αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου, καθώς στο παρασκήνιο η υπόθεση τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με δυσοίωνες προοπτικές για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Τα μηνύματα που φτάνουν στα κε­ντρικά γραφεία όχι μόνον από τη Θεσσαλονίκη αλλά από διάφορα σημεία της Βορείου Ελλάδας κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι και μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν. Λόγω της στάσης που τηρούν κορυφαία στελέχη αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έναντι του ομογενή επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη, η Νέα Δημοκρατία έχει ταυτιστεί με τα συμφέροντα άλλου επιχειρηματία (Β. Μαρινάκη) και άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας (Ολυμπιακός). Ενώ επικρατεί η άποψη (στα όρια των θεωριών συνωμοσίας) ότι όλοι μαζί βρίσκονται πίσω από τις… αδικίες που υφίσταται ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης! Με συνέπεια (η ηγεσία της Νέα Δημοκρατίας) να γίνεται στόχος όχι μόνον του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ αλλά και των χιλιάδων φίλων του συλλόγου.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη και είναι πιθανό να εξελιχθεί σε εκρηκτική, ανάλογα με την τιμωρία που θα επιβληθεί στον σύλλογο για τα πρόσφατα πρωτοφανή γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη. Τα προειδοποιητικά-απειλητικά μηνύματα δεν έχουν σταματήσει, όλο αυτό το διάστημα, να φτάνουν στα κεντρικά γραφεία στο Μοσχάτο. Συμπυκνώνονται δε στις εξής φράσεις: «Θα τα πούμε στις εκλογές»!


 Ανήσυχοι οι γαλάζιοι βουλευτές του Βορρά


Το νόημα κάτι περισσότερο από σαφές: Θα μας βρείτε απέναντι. Αποδέκτες της οργής του κόσμου είναι και οι γαλάζιοι βουλευτές που εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα, οι περισσότεροι εκ των οποίων τηρούν σιγή ιχθύος για τις τελευταίες εξελίξεις. Παρασκηνιακά ορισμένοι εξ αυτών διαχωρίζουν τη θέση τους από αυτή της ηγεσίας, στη λογική «εγώ διαφωνώ, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς».

Οι προθέσεις του ομογενούς επιχειρηματία αποτυπώνονται στις δημόσιες παρεμβάσεις του γιου του, ο οποίος με ανακοινώσεις ή αναρτήσεις στα social media επιτέθηκε ευθέως κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει. Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας οι πληροφορίες ότι από το περιβάλλον του ομογενή επιχειρηματία έχει ξεκινήσει προσπάθεια να στραφούν εναντίον του Κυρ. Μητσοτάκη οι χιλιάδες παλιννοστούντες Ελληνοπόντιοι.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης ενισχύει οικονομικά και όχι μόνον δεκάδες συλλόγους και σωματεία Ποντίων σε ολόκληρη την επικράτεια και ως εκ τούτου έχει μεγάλη επιρροή στα μέλη τους. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις επόμενες εκδηλώσεις που θα οργανωθούν στη Θεσσαλονίκη με ομιλητές στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μένει λοιπόν να φανεί αν το μπλόκο στον κ. Γεωργιάδη ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός ή θα υπάρξουν και… νέα επεισόδια.


Σχολιάστε εδώ