Ας είναι μόνο οκτώ, αλλά υγιείς…

Ας είναι μόνο οκτώ, αλλά υγιείς…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Την προπερασμένη Κυριακή διεξήχθη στην Πάτρα το μεγάλο ντέρμπι της Football League ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες, την Παναχαϊκή και τον Άρη. Ήταν μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου, παρουσία 8.500 θεατών, ανάμεσά τους και οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Όπως τον παλιό καλό καιρό. Και η ενέργεια ενός ηλίθιου, που στο φινάλε του ματς πέταξε ένα ποτήρι με καφέ στον προπονητή του Άρη, ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, που δεν μπόρεσε να επισκιάσει το όλο κλίμα. Τέτοιες σκηνές τις έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, στις δύσκολες στιγμές που περνά. Και θα ήταν ευχής έργον να υπάρχει ένας δυνατός Άρης, μια ισχυρή Παναχαϊκή, ένας υγιής ΟΦΗ, μια ανταγωνιστική Δόξα στη Σούπερ Λιγκ.

Από το να υπάρχουν σύλλογοι που παίζουν διαρκώς μεταξύ συγγενών και φίλων, 1.000 φορές καλύτερα. Ίσως έχει φτάσει η ώρα να μπουν ποιοτικά κριτήρια στις ομάδες που είναι στη μεγάλη κατηγορία. Δεν έχεις γήπεδο της προκοπής και κόβεις 100 εισιτήρια; Δεν ανεβαίνεις. Ας ανέβει κάποιος άλλος, αρκεί να πληροί τα στάνταρ. Όχι να είναι σαν τον ΟΦΗ πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, που δεν μπόρεσε να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Κι αν δεν μαζεύονται ομάδες που πληρούν τα κριτήρια, ας γίνει με… οκτώ το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, αλλά να είναι όλες υγιείς ομάδες. Δεν έχει νόημα να υπάρχουν 16-18 σύλλογοι στη μεγάλη κατηγορία, οι οποίοι θα χτυπούν διαρκώς σαν επαίτες την πόρτα της Nova για να επιβιώσουν…

Φωτο: patratora.gr


Σχολιάστε εδώ