15 χρόνια στον Γιαννίκο που έκλεβε τα λεφτά από το ALTER και τα έστελνε στην Ελβετία

15 χρόνια στον Γιαννίκο που έκλεβε τα λεφτά από το ALTER και τα έστελνε στην Ελβετία

Ιδού ποιοι έκλεισαν το ΑΛΤΕΡ και οδήγησαν στο δρόμο εκατοντάδες  εργαζόμενους – Η συμμορία υπό τον Κώστα Γιαννίκο , η offsohre στις Παρθένες νήσους  και ο λογαριασμός  109999823 στην Citibank Eλβετίας της Κατερίνας Γιαννίκου – 6 χρόνια κάθειρξη στη γυναίκα του

Βαριά ποινή 15 ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στον Κώστα Γιαννίκο ο οποίος και με τη βούλα της Δικαιοσύνης πλέον έφαγε 8,5 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του ΑΛΤΕΡ οδηγώντας έναν ελεύθερο τηλεοπτικό σταθμό στο κλείσιμο και εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης και έδειξε τον κύριο υπεύθυνο για τη λεηλασία του σταθμού αφού   οργάνωσε την προμελετημένη επιχείρηση «ταφόπλακας» στον ελεύθερο από εξαρτήσεις τηλεοπτικό σταθμό ALTER, με τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο του σταθμού. Το δικαστήριο κατέδειξε το χρονικό της κλεψιάς και της ρεμούλας από μια ομάδα που είχε τις τύχες του σταθμού στα χέρια του και διοχέτευσε τα χρήματα της εταιρίας σε δικούς του λογαριασμούς στην Ελβετία. Ο Κώστας Γιαννίκος με τη γυναίκα Κατερίνα μετέφεραν τουλάχιστον 8,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2001 σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία ή στα ταμεία της εταιρίας «Μοντέρνοι Καιροί»  , εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια. Κορόιδευαν δηλαδή τους εργαζόμενους . Η δικαστική απόφαση επι της ουσίας αποδέχεται όσα περιγράφει το βούλευμα  για τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν από τα ταμεία του καναλιού στους λογαριασμούς της οικογένειας Γιαννίκου. Ουσιαστικά δηλαδή αποδέχτηκε πως η συγκεκριμένη ομάδα ουσιαστικά λειτουργούσε σαν μια «εγκληματική ομάδα» που στόχο είχε να αδειάσει τα ταμεία του καναλιού και νε ξεπλύνει οργανωμένα τα χρήματα αυτά για λογαριασμό της ώστε να χαθούν τα ίχνη τους.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Το δικαστήριο μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση και της νομιμοποίηση παράνομων εσόδων( δηλαδή ξέπλυμα χρήματος) τον Κώστα Γιαννίκο! Τα λεφτά που έκαναν φτερά από το Alter και οδήγησαν τον σταθμό στο λουκέτο, βρέθηκαν σε λογαριασμό του στην Ελβετία και μετά από διεξοδική έρευνα των αρχών, το δικαστήριο, επέβαλε βαρύτατη ποινή  15 ετών με αναστολή στο πρώην μεγαλοστέλεχος και μέτοχο του σταθμού. Το τριμελές εφετείο, ολοκλήρωσε την εξέταση της υπόθεσης Γιαννίκου και για τους συνολικά 6 κατηγορούμενους. Ομόφωνα οι δικαστές έκριναν πως ο κατηγορούμενος  Κώστας Γιαννίκος βρέθηκε ένοχος και θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 ετών, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ για την σύζυγό του Αικατερίνη, το δικαστήριο αποφάσισε φυλάκιση 6 ετών για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

ΕΝΟΧΗ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Την ενοχή του Κώστα Γιαννίκου και της της συζύγου του Αικατερίνης για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων εισηγήθηκε και ο Εισαγγελέας, σε ακόμα μία δίκη για τη μεγάλη ληστεία που οδήγησε στο κλείσιμο του Alter.  Μία υπόθεση με υπεράκτιες εταιρίες, σκοτεινές συμφωνίες και πολλά… πολλά λεφτά, που μέσω offshore, βρέθηκαν σε λογαριασμούς του ζεύγους Γιαννίκου στην Ελβετία! Μία συμμορία που είχε κάνει το Alter πλυντήριο κλεμμένων χρημάτων, με στόχο να «φάνε» το σταθμό. Κάνοντας συμφωνίες με φίλους τους επενδυτές, πίεζαν για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να πετάξουν έξω τον Γιώργο Κουρή, μαζί με τους όλους τους προηγούμενους μετόχους, τους 20.000 επενδυτές, που μέσω του Χρηματιστηρίου,  είχαν πληρώσει συνολικά 16 δις δραχμές το 2000. Αν το σχέδιό τους, είχε ολοκληρωθεί, αυτό θα σήμαινε την απαξίωση των μετοχών, που είχαν στα χέρια τους μικροί και μεγάλοι επενδυτές! Όπως είχε αποκαλύψει η kontranews, από τον Απρίλιο του 2016, ύστερα από την κακουργηματική δίωξη που είχε ασκηθεί στους Κώστα Γιαννίκο, Αικατερίνη Γιαννίκου, Θανάση Αθανασούλη και Γιώργου Βαλσαμίδη, ήρθαν στο φως σοκαριστικές λεπτομέρειες, για το πως είχαν πάρει από το ταμείο του καναλιού, 8.500.000 ευρώ, τα οποία έβγαλαν στη συνέχεια στους κρυφούς τους λογαριασμούς στο εξωτερικό!  Στο τέλος, μαζί με την κρίση ήταν αυτή η έλλειψη χρημάτων που έφερε την πτώχευση του μεγάλου ενημερωτικού σταθμού. Εκτός από τους μετόχους που έχασαν την επιχείρησή τους, για την οποία είχαν παλέψει από την πρώτη στιγμή και τους υπαλλήλους που μετά από χρόνια εργασίας, έμειναν στο δρόμο, έχασε και η ελληνική τηλεόραση, τον πληρέστερο ενημερωτικό σταθμό.

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

Όπως προέκυψε και από τη διαδικασία και από τους ελέγχους που έγιναν μετά την πτώχευση, βρέθηκαν μεγάλα ποσά να έχουν πληρωθεί από το σταθμό, στην εταιρία Μοντέρνοι Καιροί (Modern Times), ιδιοκτησίας Γιαννίκου, για την αγορά ταινιών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία άνηκε κατά 95% στην Αικατερίνη Γιαννίκου, που παράλληλα, είχε και το 20% του Alter! Δηλαδή ο Σύζυγος, Κώστα Γιαννίκος, που ήταν μεγαλομέτοχος (μέσω της συζύγου του) και Διευθύνων Σύμβουλος του Alter, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τις μεγάλες αποφάσεις, έδωσε διαταγή, να αγοραστούν ταινίες αμφιβόλου αξίας από την εταιρία της γυναίκας του, για μία περιουσία!

Πρόκειται για τον ορισμό στης σύγκρουσης συμφερόντων, όπου ο άνθρωπος που οι υπόλοιποι μέτοχοι εμπιστεύτηκαν με το καλύτερο ενημερωτικό κανάλι της Ελλάδας, αποφάσισε να το ζημιώσει για να πλουτίσει σε βάρος επενδυτών και υπαλλήλων!  Παρά της προσπάθειες της υπεράσπισης να θολώσει τα νερά, η Δικαιοσύνη είδε πίσω από τις δικαιολογίες και κατά τη συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου, ο Εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του, τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι συνδέονται μεταξύ τους . Πως, οι ταινίες που πούλησαν στο Alter δεν άξιζαν τόσα λεφτά, πως τα τιμολόγια ανάμεσα στις εταιρείες ήταν εικονικά, ότι οι έλεγχοι που ανέδειξαν το σκάνδαλο ήταν ολοκληρωμένοι και τα αποτελέσματα τους σωστά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει διαπραχθεί υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων!

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ

Για την Εισαγγελική Αρχή(όπως και για το δικαστήριο) , η ενοχή είναι ξεκάθαρη, καθώς πρόκειται για μία ιστορία γεμάτη «στροφές» και υπεράκτιες εταιρίες, από τις οποίες περνούσαν τα λεφτά του ALTER για να καταλήξουν στους λογαριασμούς της οικογένειας Γιαννίκου στην Ελβετία! Όταν ο Εισαγγελέας ρώτησε την κυρία Γιαννίκου γιατί έστειλε 1.000.000 ευρώ στο εξωτερικό και από που τα βρήκε, εκείνη απάντησε χαρακτηριστικά, «ο λογαριασμός στο εξωτερικό ήταν οικογενειακός και άδειος» και «τα ποσά που στείλαμε ήταν για τα παιδιά μας. Στείλαμε 1.000.000 δολάρια το 2001, αλλά δεν είχε σχέση με τις επιχειρήσεις»!!!!!

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Πρόκειται για μόνο μία από τις υποθέσεις που εμπλέκουν τους συγκεκριμένους, με κατηγορούμενους τους Κώστα Γιαννίκο, Αικατερίνη Γιαννίκου, Αθανάσιο Αθανασούλη, Γεώργιο Βαλσαμίδη, Γρηγόριο Κατσογιάννη και Στέλιο Δαμιανίδη. Πέρα από την οικογένεια Γιαννίκου, οι Αθανασούλης και Βαλσαμίδης, ήταν μεγαλομέτοχοι στο ALTER, ο κ. Κατσογιάννης ήταν Γενικός Διευθυντής του καναλιού, μέχρι να αναλάβει ο Γιαννίκος. Προερχόταν από την Altec, επιχείρηση των Αθανασούλη-Βαλσαμίδη και η εμπλοκή του ήταν σημαντική, καθώς ηταν ο άνθρωπος που έβαζε τις υπογραφές.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άρθρο στο: .kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ