Θεσμική μεταρρύθμιση για τις επενδύσεις, με πρωτοβουλία του ΤΕΕ

Θεσμική μεταρρύθμιση για τις επενδύσεις, με πρωτοβουλία του ΤΕΕ

Να ωριμάσουν τις πολιτικές συνθήκες για τη διακομματική αποδοχή και την προώθηση μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, με ελληνική πρωτοβουλία, μακριά από τους μνημονιακούς στόχους και τα προγράμματα, προσπαθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Για τον λόγο αυτό διοργανώνεται εκδήλωση την Τετάρτη στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με υψηλή εκπροσώπηση τόσο της κυβέρνησης όσο και της α­ντιπολίτευσης, όπου θα συμμετέχουν φορείς της αγοράς.

Η εκδήλωση αφορά την πρωτοβουλία του προέδρου του ΤΕΕ για μια ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση για τη δημιουργία ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη τη δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δη­λαδή με όλα τα απαραίτητα γεωχωρικά δεδομένα για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης. Στόχος είναι να μπορεί ο οποιοσδή­ποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με το πά­τημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, να παίρνει ολο­κληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, με ισχύ διοικητικής πράξης, για το τι επιτρέπεται, τι απαγορε­ύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, ώστε να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει. Το πληροφο­ριακό αυτό σύστημα, με τη μορφή ψηφιακού χάρτη, θα ενοποιήσει όλα τα διάσπαρτα έργα των συναρμόδιων υπουργείων και θα διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην καθημε­ρινότητά τους, αλλά θα προσφέρει και ασφάλεια δικαίου, ενώ θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί από τον πρό­εδρο του ΤΕΕ για αυτή την πρωτοβουλία και την έχει α­γκαλιάσει, λόγω προφανώς της επαγγελματικής του ιδιότητας ως συνταγματολόγου (που έχει χειριστεί δεκάδες προβληματικές υποθέσεις) αλλά και της εμπειρίας του ως υπουργού, όπου γνώρισε τις δεκάδες γρα­φειοκρατικές διαδικασίες και συναρμοδιότητες. Με το «βά­ρος» του Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση της θεσμικής αυτής πρωτοβουλίας για την αναπτυξιακή διαδικασία στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, ευελπιστούν όλοι ότι θα συναινέσουν τα κόμματα και το έργο θα μπορέσει να γίνει πράξη μέσα στα επόμενα δύο τρία χρόνια, όπως είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ως ρεαλιστικό στόχο το ΤΕΕ.


Σχολιάστε εδώ