Και από εδώ και από εκεί;

Και από εδώ και από εκεί;

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται οι μειονοτικοί βουλευτές στη Θράκη και φυσικά αυτό που επισημαίνουμε δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη ρατσιστική και φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον του κ. Μουσταφά Μουσταφά.

Πριν από λίγες ημέρες εμφανίσθηκαν στον τοπικό τουρκόφωνο Τύπο φωτογραφίες από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν εν σώματι οι μειονοτικοί βουλευτές στον νέο τούρκο γενικό πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου. Η εικόνα των τεσσάρων ελλήνων βουλευτών, που προέρχονται από δύο νομούς και από δύο κόμματα, να υποβάλλουν ομαδικώς τα σέβη τους στον τούρκο διπλωματικό υπάλληλο και συ­ντονιστή του τουρκισμού στη Θράκη μόνο καλές ε­ντυπώσεις δεν αφήνει.

Ειδικά μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στριμώχνονται για να χωρέσουν στο καναπεδάκι του γραφείου του κ. Ομέρογλου δεν είναι τιμητικό για τους ίδιους. Εξάλλου, εάν ήθελαν να καλωσορίσουν τον τούρκο διπλωμάτη, αυτό θα μπορούσε να γίνει ατομικώς.

Η μετάβασή τους ως ομάδας στο προξενείο στέλνει λάθος μηνύματα…

Σε άλλες φωτογραφίες που είδαμε (από τα tourkikanea.gr, που συνεχίζουν την εξαιρετική δουλειά τους), μία ομάδα από την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης επισκέφθηκε την Άγκυρα και συναντηθήκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Χακάν Τσαβούσογλου. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι μειονοτικοί συνοδεύονταν σε αυτήν την επίσκεψη και συνάντηση από τον Ναΐμ Ελγαντούρ, που δηλώνει πρόεδρος των μουσουλμάνων Ελλάδας, και τη σύζυγό του Άννα Στάμου, που έχει ασπαστεί το Ισλάμ.

Η κ. Στάμου μάλιστα πρωταγωνίστησε σε βίντεο του αγγλόφωνου τμήματος της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης για τη μη ύπαρξη μεγάλου τζα­μιού στην Αθήνα…

Το αναφέρουμε γιατί δεν είναι τόσο απλό όσο δείχνει, εν όψει και εκλογών και ευρωεκλογών, καθώς το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ δεν έχει εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες για την επέκτασή του, πέραν της Θράκης, σε όλη την Ελλάδα…

exofrenikos@hotmail.com

Φωτο: tourkikanea.gr


Σχολιάστε εδώ