Τι περιμένει ο Παναθηναϊκός για να μην υποβιβαστεί λόγω αδειοδότησης

Τι περιμένει ο Παναθηναϊκός για να μην υποβιβαστεί λόγω αδειοδότησης

Το ρίσκο Αλαφούζου

O Παναθηναϊκός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και αυτήν τη στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος υποβιβασμού λόγω των χρεών και της μη αδειοδότησης για το επόμενο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, απαιτούνται 4,5-5 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και να είναι εντάξει ο φάκελός του ώστε η επιτροπή αδειοδότησης να πει το «ok». Με τους ισχύοντες κανονισμούς, αν δεν συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός υποβιβάζεται στη Football League, όπως συνέβη πέρσι το καλοκαίρι με τον Ηρακλή.

Κι επειδή ακούγεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλύψει αυτά τα χρέη, κάτι που φέρεται να το έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους στους συνεργάτες του, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι σκοπό έχει ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού».


 Έχει αποφασίσει να οδηγήσει τον σύλλογο στη Football League;
Η απάντηση σε αυτό είναι ότι ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του πιστεύουν πως αυτό δεν θα συμβεί, ακόμα και αν δεν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες με τις οφειλές.


Και βγάζουν μια σιγουριά ότι η ΕΠΟ και η Super League θα υιοθετήσουν και θα περάσουν στον κανονισμό-ντιρεκτίβα της UEFA, που δίνει τη δυνατότητα στις ομοσπονδίες να χορηγήσουν μία περίοδο χάριτος τριών ετών σε ομάδες που αντιμετωπίζουν ειδικές συνθήκες, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση για τις εγχώριες διοργανώσεις και να μη διαλυθούν. Για να γίνει αυτό ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ενημερώσει τη διοργανώτρια αρχή για τις ειδικές συνθήκες και ταυτόχρονα να καταθέσει πλάνο τριετίας με μείωση του μπάτζετ και απώτερο σκοπό την αποπληρωμή των χρεών. Έπειτα η Λίγκα θα στείλει το θέμα στη διοίκηση της ΕΠΟ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Super League έχει συζητήσει το εν λόγω ζήτημα και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.

Το θέμα είναι, βέβαια, ότι η κίνηση αυτή του Παναθηναϊκού κρύβει μεγάλο ρίσκο, αφού αν η παραπάνω διάταξη δεν περάσει στον κανονισμό ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να προλαβαίνει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του.

Όπως πάντως κυκλοφορεί, το ενδεχόμενο του υποβιβασμού έχει συζητηθεί κατ’ επανάληψη σε συσκέψεις του Γιάννη Αλαφούζου με τους συνεργάτες του. Μάλιστα ακούγεται ότι κάποιοι απ’ αυτούς δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο του υποβιβασμού, αφού θεωρούν ότι αν συμβεί αυτό μελλοντικά ο σύλλογος θα μπορέσει να τακτοποιήσει πιο εύκολα τις εκκρεμείς υποθέσεις του. Ο μεγάλος τους φόβος όμως σε αυτό το σενάριο είναι οι αντιδράσεις του κόσμου, αφού ουδείς μπορεί να προβλέψει μέχρι πού μπορεί να φτάσουν.

Και κάτι τελευταίο. Επειδή στο προσκήνιο είναι η κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ, κάποιοι πρότειναν να ζητηθεί από το αφεντικό της ΚΑΕ να βάλει αυτός τα χρήματα που χρειάζονται…


Σχολιάστε εδώ