Σε… καραντίνα!

Σε… καραντίνα!

Δεν είναι στα καλύτερά τους οι σχέσεις του Νίκου Κοτζιά με τον αμερικανό πρέσβη κ. Πάιατ, ο οποίος έχει ενοχλήσει το ΥΠΕΞ με την υπερδραστηριότητά του και την ενασχόληση με όλα τα ζητήματα.

Δεν είναι τυχαίο και άσχετο με αυτήν την ψυχρή σχέση το σνομπάρισμα στον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε Βαλκάνια, Ελλάδα και Κύπρο.

Στα Βαλκάνια συναντήθηκε με ΥΠΕΞ και πρωθυπουργούς, στην Αθήνα τον είδε ο Γ.Γ. του ΥΠΕΞ κ. Παρασκευόπουλος. Στη συνάντηση έκανε ένα πέρασμα και ο κ. Κοτζιάς, αλλά δεν επέτρεψε ούτε φωτογραφία να βγει ούτε να αναφερθεί σε δελτίο Τύπου η σύντομη συνομιλία τους…

Εξάλλου το μήνυμα που θέλει να στείλει στον αμερικανό πρέσβη ο Ν. Κοτζιάς είναι ότι δεν θέλει ενδιάμεσους στη σχέση του με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ…

Τον Αμερικανό πάντως τον συνάντησε ο Πάνος Καμμένος και από διαρροές μάθαμε ότι του έθεσε το θέμα των δύο στρατιωτικών. Πραγματικά είναι απορίας άξιον τι ακριβώς ελπίζει ο ΥΕΘΑ ότι μπορεί να κάνει ο κ. Μίτσελ και πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η παρέμβασή του στην Άγκυρα, όταν η Τουρκία προκαλεί την Ουάσινγκτον προτείνο­ντας ισόβια καταδίκη σε έναν αμερικανό πάστορα με απλές υποψίες περί συμπάθειάς του στο κίνημα του Γκιουλέν.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ