Κυβέρνηση ανοχής, με ψήφο α λα καρτ!

Κυβέρνηση ανοχής, με ψήφο α λα καρτ!

-Η… σφήνα Κουβέλη και ο ξαφνικός έρωτας με τον Θεοδωράκη, η απάντηση του Μαξίμου ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έγινε καμία συνάντηση –ούτε δημόσια ούτε κατ’ ιδίαν– των δύο ανδρών και κυβερνητικών συνεταίρων. Αντίθετα, επανειλημμένες ήταν οι διαφοροποιήσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, με κύριο σημείο τη σύλληψη (αρπαγή κατά άλλους) των δύο στρατιωτικών μας, για τους οποίους είπε ότι είναι όμηροι των προθέσεων του Ερντογάν, με το Μαξίμου και κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που διαφωνούν με τον Καμμένο να λένε ότι είναι απλώς κρατούμενοι.



O υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκάι το πρώι της Δευτέρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ την Τρίτη θα συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα των δυο αξιωματικών που βρίσκονται υπό κράτηση.


Ακόμη και ο χαρακτηρισμός «αιχμάλωτοι», μάλιστα, απουσιάζει από το λεξιλόγιό τους, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον Ν. Φίλη των «53», φθάνουν στο σημείο να λένε ότι το θέμα είναι… δευτερεύον!
Είναι δεδομένο ότι ο υπουργός Άμυνας έχει αποκλειστεί με εντολή του πρωθυπουργού από τον χειρισμό του θέματος των δύο στρατιωτικών μας και έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έριξε λάδι στη φωτιά δηλώνοντας σε συνέντευξή του: «Δεν είμαι υπουργός του Καμμένου», με τον οποίο δεν μιλιούνται καν!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Καμμένος: «Oύτε βόρεια ούτε νότια ούτε δυτική Μακεδονία… Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»


Όπως δε επισημαίνουν πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος έχει αυτονομηθεί και έχει χαράξει δική του γραμμή, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ήδη έχει εκφράσει τη διαφωνία του για την ονομασία των Σκοπίων, δηλώνοντας κάθετα α­ντίθετος στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία», όπως και για τους δύο στρατιωτικούς μας που έχει πάρει ο Ερντογάν, επιμένοντας ότι είναι «όμηροι» παρά τις… συστάσεις του Μαξίμου.

Το κυρίαρχο ερώτημα είναι ποιες είναι οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί του προέδρου των ΑΝΕΛ ως προς τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα του.

Έντονα κυκλοφορεί στις συζητήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Καμμένος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα τη ρίξει αποσύροντας τη στήριξή του. Θα δώσει «ψήφο ανοχής» και οι ΑΝΕΛ θα ψηφίζουν στα νομοσχέδια α λα καρτ… Ακόμη, θα αποχωρήσουν όσοι βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ μετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς και σε Γενικές Γραμματείες, Οργανισμούς του Δημοσίου κ.λπ.

Οι εξελίξεις οδηγούν σε «κυβέρνηση ανοχής», από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ». Και αυτές ενισχύονται από τις κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αφενός με την τοποθέτηση-σφήνα στον Καμμένο του Φώτη Κουβέλη, που ήταν σε… απόσυρση, και αφετέρου με τον ξαφνικό έρωτα του Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού, που έχει… αφυδατωθεί. Και μάλιστα τώρα… ανακάλυψε ότι ο Θεοδωράκης είχε καταθέσει πριν από ενάμιση χρόνο πρόταση για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Εν όψει όλων αυτών των σχεδιασμών, ο Πάνος Καμμένος έχει αποσυρθεί από τη δημοσιότητα, δεν δίνει συνεντεύξεις, απουσιάζει από παντού…

Καμπανάκι από ΣΥΡΙΖΑ
Ότι υπάρχει «θέμα Καμμένου» παραδέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος μιλώντας σε ραδιόφωνο δήλωσε τα εξής: «Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει δώσει αποτελέσματα, αλλά μπορεί να ήρθε ο καιρός να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα.

Η κυβέρνηση προχωράει, υπάρχουν προβλήματα, αλλά αν μπει στο τραπέζι θέμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα το δούμε. Άλλωστε, η πολιτική είναι πάντα μια διαχείριση κρίσεων». Και κατέληξε τονίζοντας: «Στην πολιτική μπορεί να σκάσουν πράγματα στα χέρια σου και εκεί φαίνεται η διαχείριση και ο καπετάνιος».


Σχολιάστε εδώ