Νέα mobile εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για ασθενείς με μυελοΐνωση και αληθή πολυκυτταραιμία

Νέα mobile εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για ασθενείς με μυελοΐνωση και αληθή πολυκυτταραιμία

Ζούμε σε έναν κόσμο που η χρήση νέων τεχνολογιών στον κλάδο της Υγείας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη σε ασθενείς, θεράποντες ιατρούς και φροντιστές. H ευκολία πρόσβασης που παρέχεται μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών, αποτελεί τεράστια ευκαιρία για να απαντηθεί μια από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις παγκοσμίως: να καταστεί η υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή, πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική από ποτέ, εστιάζοντας στη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ ασθενή και θεράποντα ιατρού.

Η Novartis, πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν έμπρακτα την ποιότητα ζωής των ασθενών με σπάνια νοσήματα, προχώρησε στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη της mobile εφαρμογής “MPN Assistant” για ασθενείς που πάσχουν από αληθή πολυκυτταραιμία (PV) ή μυελοΐνωση, νοσήματα που ανήκουν στα μυελοϋπερπλαστικά νεοπλάσματα

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η M. Κωνσταντινίδου, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της Ογκολογίας της Novartis Hellas, «στη Novartis Hellas προσπαθούμε καθημερινά, μέσα από καινοτόμα προγράμματα και δράσεις, να προσφέρουμε σύγχρονες λύσεις που καλύπτουν τις ολοένα εξελισσόμενες ανάγκες των ασθενών, των φροντιστών τους, καθώς και των επαγγελματιών υγείας. Η δέσμευση που έχουμε προς κάθε ασθενή αποτελεί την κινητήριο δύναμή μας, και δεν θα μπορούσαμε να μην αξιοποιήσουμε την αμεσότητα που μας προσφέρει η τεχνολογία για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις.

Γι’ αυτόν το λόγο αναπτύξαμε μια λειτουργικά, εύχρηστη, ψηφιακή πλατφόρμα, το “MPN Assistant”, μέσα από την οποία διευκολύνουμε την αποτελεσματική επικοινωνία ασθενή και θεράποντα ιατρού. Για εμάς στη Novartis Hellas, η επιστήμη, η υπευθυνότητα και η καινοτομία είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και διαπερνούν κάθε μας ενέργεια, με στόχο πάντα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ασθενών και του προσδόκιμου ζωής».

Επειδή οι ασθενείς με μυελοΐνωση ή αληθή πολυκυτταραιμία βιώνουν ποικίλα επιβαρυντικά συμπτώματα, στόχος της εφαρμογής είναι να τους βοηθήσει να διαχειριστούν το νόσημά τους με τον πιο απλό, άμεσο και χρηστικό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς η συχνή εκτίμηση των συμπτωμάτων είναι χρήσιμη στην παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου και στον προσδιορισμό της ανταπόκρισης στη θεραπεία, η εφαρμογή “MPN Assistant” αναπτύχθηκε έτσι ώστε να διευκολύνει τους ασθενείς στην παρακολούθηση και καταγραφή των συμπτωμάτων που οφείλονται στο νόσημά τους, των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών τους εξετάσεων και της αγωγής που λαμβάνουν.

Επίσης, μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα της απευθείας αποστολής στον θεράποντα ιατρό, μέσω email, της συνολικής βαθμολογίας συμπτωμάτων του ασθενούς, όπως αυτή αποτυπώνεται στο ερωτηματολόγιο MPN10. Ακόμη, οι ασθενείς μπορούν να αποστέλλουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών τους εξετάσεων μέσω email στο θεράποντα ιατρό τους.

Η εφαρμογή “MPN Assistant” είναι ήδη διαθέσιμη για χρήστες iOS και Android.


Σχολιάστε εδώ