Ανησυχούν οι AμεΑ: Δίνονται με το τσουβάλι διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πειραχτούν τα ΑμεΑ…

Ανησυχούν οι AμεΑ: Δίνονται με το τσουβάλι διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πειραχτούν τα ΑμεΑ…

Οι ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους, ανησυχούν ακόμα περισσότερο μετά το μπαράζ δηλώσεων του διοικητή του πρώην ΟΓΑ, σήμερα ΟΠΕΚΑ(Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) κύριου Στυλιανού Πλιάκη ότι δεν πρόκειται να μειωθούν τα επιδόματα και οι συντάξεις αναπηρίας.

Την Παρασκευή, 2 του Μάρτη, δεκάδες ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, έκαναν κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης πρώην ΟΓΑ νυν ΟΠΕΚΑ στην Καποδιστρίου και Πατησίων, για τον ρόλο που ανέλαβε ο καινούριος Οργανισμός, στο νέο γύρο μαζικών περικοπών στα επιδόματα και τις συντάξει αναπηρίας. Στις 12 το μεσημέρι της ίδια μέρας, κατά την διάρκεια της κατάληψης μέσα από το γραφείο του διοικητή, οι εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, έδωσαν συνέντευξη Τύπου δίνοντας στην δημοσιότητα αναλυτικό κείμενο που τεκμηριωμένα αποδείκνυε με ποιον τρόπο θα εκτελεστεί το σχέδιο της Κυβέρνησης, της ΕΕ του Μνημονίου για μαζικές περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις. Τις καταγγελίες επιβεβαίωσαν και στήριξαν με την συμμετοχή τους στην συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι τω Σωματείων εργαζομένων στον πρώην ΟΓΑ, άλλων Σωματείων εργαζομένων του ΕΦΚΑ, Σωματεία συνταξιούχων και το ΣΕΜΙΣΕΑ (Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής).

Από εκείνη την ημέρα, σαν κάποιος που πιάστηκε στα πράσα, ο κύριος διοικητής βγάζει συνεχώς Δελτία Τύπου και δίνει αποκλειστικές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και μη, δίνοντας με το τσουβάλι διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πειραχτούν τα ΑμεΑ. Τον καταλαβαίνουμε! Δεν πρόλαβε να εγκαινιάσει το καινούριο σφαγείο και οι αγωνιστές ανάπηροι και οι γονείς τους, του «χαλάσανε τη μόστρα» κρεμώντας μάλιστα στα γραφεία της διοίκησης την πραγματική ταμπέλα του νέου Οργανισμού (Οργανισμός Περικοπής Επιδομάτων και Κοινωνικής Απάτης) (Συνημμένα σας αποστέλλουμε σχετική φωτογραφία).

Ο κύριος διοικητής στην αγωνία του να συγκαλύψει την βρώμικη αποστολή που έχει αναλάβει φρόντισε να έχει και την αρωγή της αμαρτωλής ΕΣΑμεΑ, της εμφανιζόμενης ως επίσημης τριτοβάθμιας οργάνωσης ΑμεΑ. Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι!!!!

Μερικά ερωτήματα δεν τα απάντησε, με το μπαράζ δηλώσεων, ο κύριος διοικητής.

Ισχύει η μνημονιακή επιταγή του 3ου μνημονίου, που μετεγγράφει αυτούσια στην 2η αξιολόγηση στο 4ο Μνημόνιο, για μείωση κατά 900 εκ. ευρώ των δαπανών για την Πρόνοια; Αν δεν ισχύει γιατί δεν έχει κάνει ακόμα επίσημη ανακοίνωση η Κυβέρνηση και το Κουαρτέτο, για να το αξιοποιήσουν προπαγανδιστικά, τέχνη που καλά την ξέρουν.
Αν είναι δείγμα ευαισθησίας της Κυβέρνησης και μεγάλη μεταρρύθμιση προς όφελος των αναπήρων το Άρθρο 215 του Πολυνομοσχέδιου για το νέο σύστημα και τα κριτήρια απονομής των επιδομάτων των ΑμεΑ και των συντάξεων αναπηρίας, γιατί δεν λένε ακριβώς τι θα κάνουν μέσα στο νόμο και τα αφήνουν όλα σε υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους; Υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι που δεν περνάνε από την Βουλή και ποντάρουν ότι δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι πότε θα βγουν και τι θα λένε.
Αλήθεια τι σημαίνει η φράση που αναφέρεται στο άρθρο 215, ότι για να πάρουν το επίδομα οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες θα συνυπολογίζεται εκτός του ποσοστού αναπηρίας που θα δίνουν τα ΚΕΠΑ και «η δυνατότητα του ανάπηρου να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα»; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια!!!!!!!
Πώς να πιστέψουμε, όμως, τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Φωτίου στη Βουλή και του κύριου διοικητή, όταν ακόμα και σήμερα από τα ΚΕΠΑ βγαίνουν σωρηδόν αποφάσεις που μειώνουν ποσοστά αναπηρίας κάτω του 67% σε ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, χάνοντας και αυτό το ελάχιστο επίδομα που έπαιρναν τόσα χρόνια. Πολύ περισσότερο όταν δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες έχασαν ή τους μειώθηκε το επίδομα και η σύνταξη αναπηρίας τα τελευταία χρόνια από τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ, μέσα σ’ αυτά και στα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μήπως και με το νόμο Κατρούγκαλου ακόμα και σήμερα, πάνω από ένα χρόνο εφαρμογής του, που η Κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν μείωσε καμιά σύνταξη , εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και ιδιαίτερα συνταξιούχοι αναπηρίας δεν είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού;

Οι ανάπηροι έχουν πείρα!
Μαζί με τις οικογένειες τους θα επιλέξουν τη μόνη διέξοδο, τον οργανωμένο και καλά προσανατολισμένο αγώνα, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους, γι’ αυτό και στις 20 του Μάρτη, μαζί με τους εργαζόμενους, θα βρεθούν στα μεγάλα συλλαλητήρια ενάντια στα παλιά και νέα προαπαιτούμενα για συλλογικές συμβάσεις, για να μην συνεχίσουμε να ταΐζουμε τα ματωμένα πλεονάσματα και την κερδοφορία.


Σχολιάστε εδώ