Π. Καμμένος προς Τουρκία: Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν στην καλή γειτονία και τη σχέση με την Ε.Ε.

Π. Καμμένος προς Τουρκία: Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν στην καλή γειτονία και τη σχέση με την Ε.Ε.

Ο Π. Καμμένος εξέφρασε την ελπίδα του να επιστρέψουν στην πατρίδα  το συντομότερο δυνατό οθ Έλληνες αξιωματικοί και  να τελειώσει η ομηρία κατά την ανεπίσημη επισκεψή του στην βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο της Κύπρου για τα Ευαγόρεια.

Σημείωσε δε πως η Τουρκία «ελπίζουμε να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βοηθούν ούτε στην καλή γειτονία, αλλά ούτε στη δική της εικόνα προς τους θεσμούς τους οποίους θέλει να συναντήσει. Και εννοώ την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω από εδώ είναι ακριβώς αυτό: Όταν ο Ελληνισμός είναι συμπαγής και ενωμένος, όταν δεν μπαίνουν μικροπολιτικές διαφορές και το εθνικό συμφέρον είναι αυτό το οποίο μας ενώνει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και νικάμε.»

Δεν είναι τυχαίο ότι βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στη Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», μια Βάση σύμβολο, που δείχνει ότι η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά για την Ελλάδα και ότι ο Ελληνισμός είναι ενωμένος σε εύκολες και σε δύσκολες στιγμές.

Ο υπουργός τόνισε πω ς η Ελλάδα και η Κύπρος: «βρίσκονται σε μία πολύ σημαντική φάση της ιστορίας τους.


 Ελλάδα και Κύπρος είναι χώρες που πλέον παράγουν φυσικό αέριο και αργότερα πετρέλαιο.


«Η Ελλάδα μπορώ να πω ότι ακολουθεί την Κύπρο σε αυτή τη διαδικασία και αυτό προκαλεί αρκετές αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας.» προσθέτοντας πως «με την Τουρκία επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συνύπαρξη, μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού της καλής γειτονίας».

 

«Δυστυχώς, οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο, με τις συνεχείς παραβιάσεις, παραβάσεις και υπερπτήσεις, με τις προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα και από μη υπεύθυνα άτομα στην Τουρκία, αλλά και το τελευταίο γεγονός της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού, που ήταν αποτέλεσμα ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου, δυστυχώς δείχνουν ότι η Τουρκία αντί να ακολουθεί έναν ευρωπαϊκό δρόμο που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο.»

Συνεχίζοντας ο Π. Καμμενος αναφέρει  πως αυτό το απλό γεγονός, το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών. «Η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο Έλληνες αξιωματικούς. Δύο αξιωματικούς, που είναι μέλη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φρουρούν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ανήκουν σε έναν νατοϊκό στρατό, επέλεξε να τους οδηγήσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αντί να τους απελευθερώσει.»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Π. Καμμένος θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες  ημέρες συνάντηση για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία  «καλό θα ήταν μέχρι εκείνη τη συνάντηση – και το συντομότερο δυνατό – να λήξει η ομηρία των Ελλήνων, του αξιωματικού και του υπαξιωματικών».

 


Σχολιάστε εδώ