Το ιστορικό Γαλαξείδι

Το ιστορικό Γαλαξείδι

Το ιστορικό Γαλαξείδι χαρακτηρίζεται σαν αρχοντικό, γραφικό, περήφανο και καμαρώνει δυτικά του Κρισαίου Κόλπου με 1400 κατοίκους κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Οιάνθεια (ή στο Χάλαιον κατ’άλλους).
Η ναυτική πολιτεία που σέρνει πίσω της 4.000 χρόνων ιστορική διαδρομή με κορύφωση στον αγώνα του ΄21, γνώρισε κατά καιρούς πολλές επιδρομές κατακτητών (Σλάβους, Φράγκους, Καταλανούς, Ιππότες της Ρόδου, Τούρκους Πειρατές) αλλά άντεξε στο χρόνο και σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα της Ελλάδας. Τα ιστιοφόρα του πριν την ατμοπλοΐα, έσκιζαν τις θάλασσες. Ήταν η πρώτη ναυτική δύναμη.
Δεν υπάρχει ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε το Γαλαξίδι, αφού όλο το χρόνο προσφέρει πληθώρα επιλογών, που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Γαλαξίδι. 
  • Τον ανεμόμυλο του Γαλαξιδίου από το χώρο του οποίου μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα
  • Το Ναυτικό & Εθνολογικό Μουσείο Γαλαξιδίου
  • Την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
  • Τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής με το μοναδικό ηλιακό ρολόι
  • Τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου με το εκπληκτικής τεχνοτροπίας ξυλόγλυπτο τέμπλτ του
Εναλλακτικά, μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια στο Γαλαξίδι, κάτω από τα νεοκλασικά κτίσματα που μας παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή στο παρελθόν, αρκετά χρόνια πίσω, όταν το Γαλαξίδι αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες ναυτικές πόλεις του κόσμου ή να ασχοληθείτε με ποδηλασία, καταδύσεις και ιστιοπλοϊα.
Πηγή : visitgalaxidi.blogspot.gr

Σχολιάστε εδώ