Το Open Nights Φεστιβάλ φέτος στο Μουσουλμανικό τέμενος Γενί Τζαμί της Λάρισας

Το Open Nights Φεστιβάλ φέτος στο Μουσουλμανικό τέμενος Γενί Τζαμί της Λάρισας

Από τις 8 έως τις 18 Μαρτίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας

Το Φεστιβάλ Open Nights θα πραγματοποηθεί φέτος στο Μουσουλμανικό τέμενος Γενί Τζαμί, στο κέντρο της πόλης της Λάρισας (31ης Αυγούστου 2) . Το φεστιβάλ, που θα έχεις ως θέμα τη ΣΚΙΑ, εστιάζει σε καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα, σε συνδυασμό με επιλεγμένες παραγωγές, από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για 3η συνεχή χρονιά το Open Nights θα έχει βάση μια ομαδική εικαστική έκθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, διαλέξεις, προβολές και θα γίνουν εργαστήρια, βασισμένα όλα στο κοινό θέμα. Η έννοια της ΣΚΙΑΣ προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές. Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο των Τεχνών με την κοινωνία της Λάρισας, με στόχο να συμβάλει δυναμικά στην πνευματική της καλλιέργεια. Η καλλιτεχνική διεύθυνση/υλοποίηση είναι της Ρούλας Καραφέρη.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί: Fab Jonkers, Zeger Reyers, Simone Waterman, Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Έλλη Κυριαζή, Ρούλα Αντωνοπούλου- Γιώργος Κουκουράκης, Λία Σταμοπούλου, Άρτεμις Διαμαντή (μουσική έργου: Θεόδωρος Καρκατσέλας), Μαρίνα Γούλα, Εύα Αθανασιάδου, Σοφία Τερζίδου, Νόρα Θεοδοσιάδου και ο φωτογράφος Άγγελος Χριστοφιλόπουλος. Επιμέλεια εξωτερικού φωτισμού: Εύα Νταραρά- Δ.Ι.Τσουμάνης.

Το Φεστιβάλ Open Nights αποτελεί ένα διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Η εικαστική έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά 18:00- 22:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Σχολιάστε εδώ