Αλ. Τσίπρας: Αποτελεί στόχο αλλά και δέσμευση, να προχωρήσουμε στη μείωση της φορολογίας

Αλ. Τσίπρας: Αποτελεί στόχο αλλά και δέσμευση, να προχωρήσουμε στη μείωση της φορολογίας

Στη 2η Συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: Μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας» μίλησε ο Πρωθυπουργός. Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Η κρίση στη χώρα μας κατέδειξε ότι βιώσιμη επιχειρηματικότητα σημαίνει αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, επένδυση στην έρευνα, στο εργατικό δυναμικό και στήριξη των τοπικών κοινωνιών».

Η δική μας πολιτική για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

«Χωρίς περιστροφές να αναγνωρίσω ενώπιόν σας πως πράγματι η φορολογία σήμερα στη χώρα είναι εξαιρετικά υψηλή για τις επιχειρήσεις και ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αποτελεί στόχο αλλά και δέσμευση, να προχωρήσουμε στη μείωση της φορολογίας με τρόπο δίκαιο και στοχευμένο ώστε να είναι και εφικτός και αποτελεσματικός.


 Σημειώσαμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης για τέταρτο συνεχόμενο εξάμηνο και αυτό σημαίνει ότι η ύφεση αισίως περιορίστηκε για πρώτη φορά μετά το 2008. Συνεπώς η ανάκαμψη δεν είναι πλέον εύθραυστη


Η φορολογική μείωση υπακούει σε μια ιστορική πραγματικότητα. Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός επί σειρά ετών, όπου την ευθύνη έχουν όσοι σήμερα εμφανίζονται ως οι κατέχοντες τη μαγική φόρμουλα και αυτοαποκαλούμενοι “φωστήρες της ανάπτυξης”, και που συνέβη τα χρόνια που είχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης υποχρέωσε τη χώρα στην εξυπηρέτηση ενός πρωτοφανούς διογκωμένου δημόσιου χρέους. Μια δέσμευση που αφορά όχι το σήμερα αλλά και τις επόμενες δεκαετίες και υποχρεώνει και τη σημερινή αλλά και τις επόμενες κυβερνήσεις να έχουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση και την απομείωση αυτού του πρωτοφανούς διογκωμένου δημόσιου χρέους.

Σήμερα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τις δαπάνες του κράτους και ταυτόχρονα να κάνουμε βήματα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, των αδήλωτων εισοδημάτων, του οργίου της σπάταλης στις προμήθειες του Δημοσίου.»


«Απλουστευτική και ξεπερασμένη από τη διεθνή πραγματικότητα θέση, την οποία δυστυχώς αναπαράγει στη χώρα μας διαρκώς η αντιπολίτευση, πως “τα πάντα είναι ζήτημα φορολογίας”… Μακάρι να ήταν έτσι! Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.»


Μήνυμα στον Ρ. Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα έμμεσα στον Ρ. Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το δώρο ενός κλαδιού ελιάς από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ας ελπίσουμε αυτός ο κλάδος ελιάς να έχει έναν ευρύτερο συμβολισμό στις μέρες τις κρίσιμες που διανύουμε. Ας συμβολίζει την ειρήνη, τη συνεννόηση και τη συνεργασία τόσο των κοινωνικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, όσο όμως και όλων των πλευρών που συναπαρτίζουν αυτή την εύθραυστη γειτονιά στα Νοτιοανατολικά της Ευρώπης. Άρα είναι χρήσιμο αυτό το δώρο και συμβολικό».

 


Σχολιάστε εδώ