Ο εφιάλτης επιστρέφει στο Πέραμα…

Ο εφιάλτης επιστρέφει στο Πέραμα…

 

«Καζάνια θανάτου», που είχαν σταματήσει να λειτουργούν επί δεκαετίες, θα επαναδραστηριοποιηθούν γιατί έχουν άδειες ενεργές!

Τα «καζάνια του θανάτου» είναι εδώ! Τη θλιβερή αυτή διαπίστωση κάνανε οι κάτοικοι του Περάματος μετά τις τελευταίες εξελίξεις που επαναφέρουν τον κίνδυνο να γίνει η περιοχή (κι όχι μόνο αυτή)… Σεβέζο!

Μετά την ανακοίνωση της Cosco ότι θα λειτουργήσει προβλήτα πετρελαιοειδών στις εγκαταστάσεις της, όλες σχεδόν οι εταιρείες του χώρου που έχουν δεξαμενές στο Πέραμα αλλά και στο Κερατσίνι (σ.σ.: Κάτω από την πλατεία Πόντου), εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να επαναλειτουργήσουν όσες είναι ανενεργές και να ενισχύσουν την απόδοση και τη λειτουργικότητα των ενεργών.

Δηλαδή, δεξαμενές που υπολειτουργούσαν θα μπουν σε πλήρη ενεργοποίηση, ενώ δεξαμενές που είχαν κλείσει εδώ και δεκαετίες και όλοι πίστεψαν ότι είχαν… ξεμπερδέψει μ’ αυτές, θα μπουν και πάλι στην ενέργεια, με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται, μιας και μια δεξαμενή που είναι σε αχρηστία 25-30 χρόνια σίγουρα -όσα πιστοποιητικά καταλληλότητας κι αν έχει- δεν… εμπνέει εμπιστοσύνη.

Σ’ αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε ότι στις δεξαμενές αυτές, επειδή ακριβώς δεν λειτουργούσαν, τα τελευταία 20 χρόνια άρχισαν να χτίζονται δίπλα τους πολυκατοικίες και να βρίσκονται πλέον μέσα στον οικιστικό ιστό των περιοχών που θα δραστηριοποιηθούν! Οι τοπικοί φορείς που έψαξαν το θέμα της επαναλειτουργίας μετά από χρόνια των δεξαμενών, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς διαπίστωσαν ότι, ασχέτως αν λειτουργούσαν ή όχι, οι άδειές τους παραμένουν ενεργές!

Σήμερα, στο Πέραμα και στις γειτονικές περιοχές υπάρχουν πέντε εταιρείες πετρελαιοειδών με ενεργές άδειες, οι δύο από τις οποίες δεν είχαν σε κατάσταση λειτουργίας τις δεξαμενές τους επί χρόνια! Αντί λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια να ανασταλούν οι άδειες των ανενεργών -τουλάχιστον- δεξαμενών, αυτές παρέμειναν σε πλήρη ισχύ και ο εφιάλτης στην περιοχή επιστρέφει δριμύτερος.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης απευθύνθηκε στα αρμόδια υπουργεία αλλά τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά, αφού του είπαν ότι η νομοθεσία καλύπτει την επαναλειτουργία των δεξαμενών. Οι κάτοικοι βέβαια και οι δήμαρχοι είναι ανάστατοι και απειλούν ότι δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσουν κι άλλα «καζάνια θανάτου» στην περιοχή τους.

Φωτο: rizospastis.gr


Σχολιάστε εδώ