Κυνηγήστε τους κακοπληρωτές

Κυνηγήστε τους κακοπληρωτές

Κόλλιας (πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου) προς τις τράπεζες

Αφαιρέστε τους το πέπλο προστασίας…


Κυνηγούν τη… μαρίδα οι τράπεζες και αφήνουν στο απυρόβλητο τους… καρχαρίες, που έφαγαν το… καταπέτασμα τα χρόνια της ευμάρειας, τότε που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, και τώρα χρωστάνε κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, με το Δημόσιο να περιμένει να εισπράξει 10 ευρώ που οφείλουν στην Εφορία 525.758 (!) φορολογούμενοι, όταν στην πρώτη θέση της λίστας των ληξιπρόθεσμων οφειλών… φιγουράρουν 73 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που χρωστάνε –κρατιέστε;– 32 δισεκατομμύρια ευρώ!

Αυτό επισημαίνει μέσα από τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος πολύ χαρακτηριστικά, χωρίς ήξεις αφήξεις, τονίζει:

«Οι πλειστηριασμοί ακινήτων πρέπει να εκκινήσουν επί της ουσίας, με συγκεκριμένο στόχο:
Τα περιουσιακά στοιχεία των στρατηγικών κακοπληρωτών… αυτών, δηλαδή, που δανείστηκαν χρήματα, τα έβγαλαν στο εξωτερικό και ξαφνικά εμφάνισαν αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους.
Αυτών που μπορούν να πληρώσουν, αλλά δεν το κάνουν, εκμεταλλευόμενοι τη συνολική απουσία πολιτικής βούλησης στην εφαρμογή του μέτρου. Οι τράπεζες τους γνωρίζουν»!

Και προσθέτει ο κ. Κόλλιας:

«Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με τους κακοπληρωτές, που δρουν εις βάρος των αποδεδειγμένα αδυνατούντων να πληρώσουν και των συνεπών δανειοληπτών, και ας εντείνουμε την πίεση εκεί».


Σχολιάστε εδώ