Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Π. Καμμένος: Θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Π. Καμμένος: Θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας

Αυστηρό μήνυμα, προς όλες τις κατευθύνσεις, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων.

Επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Στρατηγού Καλλίνσκη, του Ιερολοχίτη αξιωματικού και ιδρυτή των Μονάδων Καταδρομών είπε ο υπ. Εθνικής Αμύνης:

«Κι αν ποτέ τολμήσουν αυτοί ή όποιοι άλλοι να πειράξουν πάλι την Ελλάδα μας, πέστε το από τώρα, βροντοφωνάξτε το παντού.Να το ξέρουν όλοι, εχθροί και φίλοι! Θα πολεμήσουμε! Θα πολεμήσουμε με πίστη και πείσμα και με φανατισμό! Θα πολεμήσουμε παντού στα βουνά και στους κάμπους, στις πόλεις, στα χωριά και στ’ ακρογιάλια! Και θα νικήσουμε!» 

Στην ομιλία του τόνισε:

«Η παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, αποδεικνύει την ετοιμότητά τους να εξαλείψουν οποιαδήποτε απειλή κατά της χώρας μας.

Αποτελεί μήνυμα προς όλους. Μήνυμα τόσο προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας, όσο όμως και προς τους αντιπάλους. Μήνυμα αξιοπιστίας, σταθερότητας, αλλά κυρίως μήνυμα αποτροπής».

«Η αποψινή εκδήλωση εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια για τη διατήρηση της μνήμης των καταδρομέων, που πολέμησαν και έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών. Πολέμησαν, στους αγώνες του έθνους του περασμένου αιώνα, ξεκινώντας από τους Ιερολοχίτες της Μέσης Ανατολής και φτάνοντας στην ελληνική Κύπρο, που δεν δείλιασαν μπροστά στο θάνατο, τιμώντας «τοις κείνων ρήμασι».

Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε την προκλητική στάση των γειτόνων μας, την πολιτική των αυξανόμενων αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας»

Και έστειλε μήνυμα «ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική. Επιθυμούμε την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι από τη στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

 


Σχολιάστε εδώ