Τσίπρας: Αλλοι παραιτούνται για 23.000 ευρώ ενώ άλλοι κάνουν τον «κινέζο» για 23 δισ. ευρώ (Live)

Τσίπρας: Αλλοι παραιτούνται για 23.000 ευρώ ενώ άλλοι κάνουν τον «κινέζο» για 23 δισ. ευρώ (Live)

Το 2016 αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη Πελοπόννησο από 8,1 εκατ. ευρώ σε 27 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για αύξηση 232%. Το 2017, το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημ. Επενδύσεων αυξήθηκε από 10,6 εκατ. € σε 36,2 εκατ. €. Πρόσθετη αύξηση 241 %.

Κατά την ομιλία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο των εργασιών του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την θετική έκπληξή του για την μεγάλη συμμετοχή του Συνεδρίου αναφέροντας πως «Η Προστιθέμενη Αξία της Πελοποννήσου», μιας από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη πυκνότητα ιστορίας και πολιτισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε ιδιαίτερα καυστικά στα τελευταία γεγονότα λέγοντας πως «Η διαπλοκή, η διαφθορά, η περιφρόνηση του κοινού καλού, εν ονόματι μιας αντικοινωνικής ιδιοτέλειας, βρίσκονται πίσω από όλα όσα μας έκαναν να υποφέρουμε. Η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, και για κανένα λόγο, να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική».

Και συνέχισε: «Ότι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες. Κι ας μοιάζει για κάποιους άδικο, άλλοι να έχουν την ευθιξία και να παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι να κάνουν το Κινέζο για 23 δις. γιατί τόσο κόστισε στο λαό το σκάνδαλο του φαρμάκου».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κύρια σημεία

Αγροτικός τομέας

Σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αγροτικό τομέα λέγοντας: «Ο αγροτοδιατροφικός τομέας στη Πελοπόννησο έχει ισχυρή παράδοση και ιδιαίτερη παρουσία. Στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης είναι καταχωρημένα πολλά προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρεια ενώ ο τομέας των βιολογικών προϊόντων παρουσιάζει ξεχωριστή δυναμική. Για τη στήριξη του αγροτικού χώρου εκχωρήθηκαν στις Περιφέρειες της χώρας αρμοδιότητες διαχείρισης για ένα σύνολο αναπτυξιακών παρεμβάσεων. Στην Περιφ. Πελοποννήσου υλοποιούνται έργα & επενδύσεις προϋπολογισμού 235 εκ. ευρώ που με τη προσθήκη μικρών δημοσίων έργων φτάνουν τα 353 εκ.»


 O τομέας των βιολογικών προϊόντων παρουσιάζει ξεχωριστή δυναμική


Στα έργα περιλαμβάνονται η κατασκευή του φράγματος Φιλιατρινού Μεσσηνίας, η κατασκευή του φράγματος Ασωπού-Κορινθίας, η οριστική μελέτη των δικτύων αξιοποίησης του ταμιευτήρα Τάκας Αρκαδίας, καθώς & η κατασκευή έργων διανομής νερού άρδευσης σε Δήμους της Αργολίδας.

Βιομηχανία – Ενέργεια

Στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο μέχρι σήμερα οι υποβολές ανέρχονται σε 10 με συνολικό ύψος 15,2 εκ. ευρώ. Ακόμη, 12,4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε επιχειρήσεις της Πελοποννήσου στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα -Καινοτομία».

Στον τομέα της ενέργειας, κεντρική επιδίωξη της κυβερνητικής στρατηγικής είναι η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα να μειωθεί, αλλά να παραμείνει σε επίπεδα συμβατά με τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς που προκύπτουν από τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας.

Τουρισμός – Πολιτισμός

Τον προηγούμενο μήνα δημοσιεύθηκε πρόσκληση 120 εκατ. € του ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Παράλληλα υλοποιήθηκε το προηγούμενο έτος, πρόγραμμα για την αναβάθμιση υπαρχουσών τουριστικών επιχειρήσεων. Ενώ θα στηριχθεί με συνέχιση της χρηματοδότησης του από εθν. πόρους η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, ο Μυστράς αλλά και σύγχρονοι θεσμοί, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 


Ένταση και χημικά

Σύμφωνα με το Real.gr ένταση επικρατεί έξω από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς πολίτες από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου έχουν συγκεντρωθεί και φωνάζουν συνθήματα, ενώ κρατούν και πανό.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς το Πνευματικό Κέντρο και οι διαμαρτυρόμενοι επιχειρούν να τους παρακάμψουν. Το κλίμα παραμένει τεταμένο, ενώ 150 μέτρα περίπου πριν τον χώρο της ομιλίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν το πλήθος. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο αναμένεται να φθάσει ο Πρωθυπουργός, για να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη ομιλία, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Η προστιθέμενη αξία της Πελοποννήσου».

Δείτε τα βίντεο


Σχολιάστε εδώ