ΤΑΡ: Δωρεά €45.000 στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΤΑΡ: Δωρεά €45.000 στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Στήριξη στην Παιδιατρική Κλινική – συνέχεια στο πρόγραμμα ΕΚΕ του Έργου

Σε μια σημαντική δωρεά προχώρησε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) AG, ολοκληρώνοντας  ακόμη μία πρωτοβουλία του, μέρος του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που το Έργο υλοποιεί στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τη δωρεά €45.000 στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειου». Στο πλαίσιο της δωρεάς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, παρουσία διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Το Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο Νίκος Σωτηρακόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης.


Στη φωτό: Δρ. Γεώργιος Φιλιππίδης, Διοικητής του Γ. Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειου», Νίκος Σωτηρακόπουλος, Αντιδήμαρχος Κομοτηνής επί Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης,  Σπύρος Νάκος, Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,  Κατερίνα Μουζουράκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΤΑΡ,  Ζωή Μπαβαβέα, Σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΑΡ,  Δρ. Ελένη Καρανικολάου, Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του «Σισμανόγλειου»


Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, και χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση και αναβάθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής του «Σισμανόγλειου», με εξειδικευμένο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί στην Κομοτηνή, καλύπτει γεωγραφικά την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και αναλαμβάνει παιδιά από τη γέννησή τους έως την ηλικία των 14 ετών.

Εκ μέρους του Νοσοκομείου, ευχαρίστησαν τον ΤΑΡ για τη δωρεά ο Διοικητής του Γ. Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειου», Δρ. Γεώργιος Φιλιππίδης, ο Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Δρ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, καθώς και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, Δρ. Ελένη Καρανικολάου, με τον Δρ. Φιλιππίδη να υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για το ιατρικό και νοσηλευτικό έργο:

«Οι δομές Υγείας πρέπει να αναβαθμίζονται για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές ποιοτικά υπηρεσίες στους πολίτες. Ειδικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας προς τα παιδιά, γιατί τα παιδιά αξίζει και πρέπει να βλέπουν καλύτερες εικόνες από εμάς. Ευχαριστούμε τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου ΤΑΡ που αναγνώρισε και κάλυψε, κατόπιν στοιχειοθετημένου αιτήματός μας, την ανάγκη ανακαίνισης της Παιδιατρικής Κλινικής σε ένα αντικειμενικά παλαιό Νοσοκομείο. Μέχρι να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, εμείς οφείλουμε να μεριμνούμε για τη συντήρηση και ασφαλή νοσηλεία στο υπάρχον κτήριο. Εξάλλου, όλος αυτός ο νέος εξοπλισμός, και όσες άλλες Δωρεές γίνουν, θα μεταφερθούν στο νέο Νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησε η Σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), Ζωή Μπαβαβέα, και ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σπύρος Νάκος.

Η κα Μπαβαβέα παρουσίασε τη στρατηγική και τους άξονες του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιεί το Έργο, εντάσσοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στο στόχο ενίσχυσης της ποιότητας ζωής για τις τοπικές κοινότητες, ενώ ευχαρίστησε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής για τη συνεργασία του στην υλοποίηση της δωρεάς.

Ο κ. Νάκος ευχαρίστησε τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου για τη συνεργασία τους, κομβική σε ό,τι αφορά την έγκαιρη κι επιτυχημένη ολοκλήρωση της δωρεάς. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έρχεται να προστεθεί σε ήδη ολοκληρωμένες δράσεις ΕΚΕ στην περιοχή, οι οποίες συμβάλλουν στην υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων, επενδύουν σε εκπαιδευτικά κι επιμορφωτικά προγράμματα, και συμβάλλουν στην προστασία του πολίτη μέσω δωρεάς οχημάτων κοινής ωφελείας.


Σχολιάστε εδώ