Όποια λύση δοθεί για την εξαγορά «κόκκινων» δανείων  στρατιωτικών θα πρέπει να ισχύσει για όλους τους δανειολήπτες

Όποια λύση δοθεί για την εξαγορά «κόκκινων» δανείων στρατιωτικών θα πρέπει να ισχύσει για όλους τους δανειολήπτες

Δεν είναι αλλουνού Θεού παιδιά όλοι οι άλλοι που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο

Όχι μόνο συμφωνούμε αλλά και υπερθεματίζουμε στη δήλωση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημ. Παπαδημητρίου ότι οι δανειολήπτες στρατιωτικοί θα προηγούνται των funds στην εξαγορά των «κόκκινων» δανείων τους.

Συμφωνούμε γιατί αυτό που εξήγγειλε ο κ. υπουργός, ότι ο δανειολήπτης θα έχει προτεραιότητα έναντι των «κορακιών», και μάλιστα σε τιμή όχι μεγαλύτερη από αυτήν που προσφέρουν τα «αρπακτικά», το «ΠΑΡΟΝ» το έχει κάνει σημαία του εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι σε αντίθετη περίπτωση η πώληση σε funds θα είναι άκυρη σύμφωνα με τον νόμο. Συγκεκριμένα, στο φύλλο του «Π» της 15ης Οκτωβρίου 2017 ο τίτλος της πρώτης σελίδας ήταν: «Άκυρες θα κρίνουν τα Δικαστήρια τις πωλήσεις δανείων σε funds», με υπότιτλο: «Αν δεν έχει ερωτηθεί ο δανειολήπτης αν θέλει να αγοράσει το δάνειό του στην τιμή που το πουλάει η τράπεζα – Πρόκειται για καταχρηστική άσκηση δικαιώματος».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, όμως, χωρίζει τους Έλληνες σε δύο κατηγορίες από τη στιγμή που, όπως δήλωσε ξεκάθαρα σε συνέντευξή του, η ρύθμιση για την προτεραιότητα του δανειολήπτη στην εξαγορά του «κόκκινου» δανείου του θα ισχύσει ΜΟΝΟ για τους στρατιωτικούς! Ο νόμος, δηλαδή, δεν θα ισχύει για όλους τους Έλληνες! Αυτό είναι αδιανόητο. Θα προκαλέσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων και με το δίκιο του ο δανειολήπτης που δεν έχει τη στάμπα του κακοπληρωτή δεν θα ανεχθεί τέτοια πρωτοφανή αδικία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποκλείεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του σε αυτή την απίστευτη πρόκληση, η οποία διχάζει δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο. Και ότι θα παρέμβει άμεσα, δίνοντας εντολή η όποια ρύθμιση γίνει για τους στρατιωτικούς με «κόκκινο» στεγαστικό δάνειο να ισχύσει για όσους έχουν πάρει ανάλογο δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ή άλλον Οργανισμό για να έχει ένα «κεραμίδι» η οικογένειά τους.

ΥΓ.: Το συνολικό υπόλοιπο των στεγαστικών δανείων είναι 64,1 δισ. ευρώ και από αυτά τα 21,1 δισ. ευρώ είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια (δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών) και τα 27,8 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα πιστωτικά ανοίγματα (δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, που είναι πλέον αβέβαιης είσπραξης).


Σχολιάστε εδώ