Δήμος Θέρμης: Το χωμάτινο φράγμα στο Μονοπήγαδο θα επισκευασθεί

Δήμος Θέρμης: Το χωμάτινο φράγμα στο Μονοπήγαδο θα επισκευασθεί

Έστω και μετά από δύο χρόνια το χωμάτινο φράγμα στο Μονοπήγαδο του Δήμου Θέρμης θα επισκευασθεί. Στο φράγμα είχε παρουσιαστεί ρήγμα λόγω των πολλών βροχών, με συνέπεια την υποχώρηση τμήματός του λόγω του μεγάλου όγκου του νερού.

Την πρωτοβουλία  ανέλαβε ο κος Δημήτρης Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ταξιαρχία Μηχανικού του Γ’ Σώματος Στρατού και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Θέρμης οι οποίοι και επισκέφθηκαν το φράγμα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς όπου και προτάθηκε από τους μηχανικούς του στρατού ο τρόπος επισκευής του.

Είχε προηγηθεί πρόσκληση του κου Μάρδα από πολίτες της περιοχής πριν από ένα μήνα, όπου τότε ο βουλευτής επισκέφθηκε το φράγμα για πρώτη φορά. Στην προσπάθεια ανακατασκευής, που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως και στη διόρθωση των κατασκευαστικών ελαττωμάτων του παλαιού φράγματος, προσφέρει τις υπηρεσίες του και ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ κος Θ. Παυλίδης, ένας από τους ειδικούς στη χώρα στο εξεταζόμενο θέμα.


Σχολιάστε εδώ