Η ΑΕΚ έγινε και πάλι η «Μεγάλη Κυρία» της Ελλάδας…

Η ΑΕΚ έγινε και πάλι η «Μεγάλη Κυρία» της Ελλάδας…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ήταν ομαδάρα, παντός καιρού (με χιόνι, πάγο και -5) και παρά τις απουσίες. Πάτησε την Ντιναμό Κιέβου μέσα στον κάστρο του «Ολιμπίνσκι» και την έκανε να δείχνει για 75’… ομαδούλα. Ήταν από τους πιο άδικους αποκλεισμούς ελληνικής ομάδας στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και συγχρόνως από τις κορυφαίες εμφανίσεις ομάδων μας στην Ευρώπη και ειδικά εκτός έδρας… Και μόνο στη ρήση του Ίβιτσα Όσιμ ότι η μπάλα… μοιάζει εκδιδόμενη γυναίκα μπορεί να αποδώσει κάποιος τις τόσες χαμένες ευκαιρίες, ιδιαίτερα αυτή του Μασούντ, που θύμισε Ντέμη πριν από 20 χρόνια, στη Μόσχα, που και τότε στέρησε μια ιστορική πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η ΑΕΚ έκανε φέτος την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Έγινε ξανά… «Μεγάλη Κυρία». Δεν της αξίζουν δάκρυα παρά μόνο χειροκρότημα και θαυμασμός για την πορεία και τις εμφανίσεις της. Αποτελεί έναν μικρό άθλο να αποχωρείς από το Εuropa League μη γνωρίζοντας την ήττα σε δέκα παιχνίδια! Μιλάμε για την πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα της σεζόν 2017-18, εντός και εκτός συνόρων, εφόσον βέβαια αυτή ολοκληρωνόταν τον Φεβρουάριο.

Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε, αλλά ήδη η χρονιά είναι πετυχημένη. Κι αυτό πρέπει να το πιστώσουμε ασφαλώς στον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας, τον προπονητή της, τον Μανόλο Χιμένεθ. Όσο κι αν δεν του βγήκαν οι αλλαγές στο Κίεβο. Σήμερα η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που πλησιάζει εκ νέου στον κανονικό εαυτό της. Συμπαγής διοικητικά, με το όραμα του γηπέδου να την ταξιδεύει προς το μέλλον, δυνατή αγωνιστικά. Άφησε οριστικά πίσω της μια κατάσταση τελματωμένη, χωμένη στις μικρές κατηγορίες προκειμένου να σηκώσει κεφάλι ξανά. Και τα κατάφερε.

Σε αυτό το σημείο να κάνουμε κι έναν παραλληλισμό με το τμήμα μπάσκετ. Και αυτό κατρακύλησε στη Β’ Εθνική, κατάντησε ανυπόληπτο σε όλα τα μήκη και πλάτη του μπασκετικού κόσμου και χρειάστηκε η παρέμβαση ενός ανθρώπου με όραμα, του Μάκη Αγγελόπουλου, για να ορθώσει και πάλι ανάστημα και να φτάσει το περασμένο Σάββατο μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως, δηλαδή, και η αναγέννηση της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ συνδέεται με την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στο τιμόνι.


Σχολιάστε εδώ