Αύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία το 2018!

Αύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία το 2018!

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου ΙFT με δυναμική παρουσία και σημαντικές  επαφές της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τουριστικούς παράγοντες

Η Ελλάδα είναι η  τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙFT της Σερβίας στο Βελιγράδι. Η  Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά εκπροσωπεί τη χώρα μας στην κορυφαία τουριστική έκθεση της Σερβίας και συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη στα εγκαίνια της έκθεσης για την προβολή της Ελλάδας, παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας κ. AnaBrnabic, και του Αντιπροέδρου της Σερβίας και ομολόγου της Υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών κ.RasimLjiajic.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και  επικεφαλής  ξένων διπλωματικών αποστολών στη Σερβία, ΜΜΕ και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών στην έκθεση.

Η Υπουργός, χαιρετίζοντας στην έναρξη της τελετής  εγκαινίων, αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμούσε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και στη  διψήφια αύξηση των αφίξεων από τη Σερβία τα τελευταία χρόνια.

Οι αφίξεις Σέρβων στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 2017 τις 850.000 με αύξηση μεγαλύτερη του 15%. Η ισχυρή αυτή δυναμική συνεχίζεται και το 2018 με αύξηση που επίσης ξεπερνά το 15%.

Η Υπουργός τόνισε ότι αποτελεί κοινή βούληση των δύο χωρών η ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας  και η υποστήριξη της θετικής δυναμικής που καταγράφεται, με στόχο την εκατέρωθεν αύξηση  του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Η κ. Κουντουρά πραγματοποίησε επίσης συνάντηση εργασίας με τον Σέρβο ομόλογό της κ. Ljiajicπαρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού για τον τουρισμό κ. Renata Pindžo για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και των δράσεων εξωστρέφειας και την εκατέρωθεν αύξηση των τουριστικών ροών σε εφαρμογή της διμερούς τουριστικής συνεργασίας που υπέγραψαν, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2017.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Βελιγράδι, η Υπουργός Τουρισμού είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ.IvicaDacic και με τον Υπουργό Άμυνας κ. ΑleksandarVulin, ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή τους.

Η Ελλάδα προβλήθηκε δυναμικά σε ειδική εκδήλωση του ΕΟΤ ως τιμώμενη χώρα της έκθεσης, όπου παρέστησαν περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της σερβικής τουριστικής βιομηχανίας και συμμετέχοντες στην έκθεση.

Η κ. Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Σερβίας με στόχο την δυναμική προώθηση και προβολή της χώρας μας στη Σερβική αγορά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγαςπαρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός, στο πλαίσιο της δυναμικής προβολής της ως τιμώμενη χώρα.

Ο ΕΟΤ  συμμετέχει με περίπτερο 194 τ.μ.όπου φιλοξενούνται 14 συνεκθέτες από την Ελλάδα, Περιφέρειες, Ενώσεις Ξενοδόχων, Τουριστικοί Οργανισμοί και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στο περίπτερο του ΕΟΤ και την ειδική σκηνή εκδηλώσεων στον εκθεσιακό χώρο, διοργανώνονται από το Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας παράλληλες εκδηλώσεις προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο κοινό της έκθεσης.


Σχολιάστε εδώ