«Ναι» απ’ όλους για την Προανακριτική

«Ναι» απ’ όλους για την Προανακριτική

Η κυβέρνηση πάει με διαδικασίες-εξπρές στη συγκρότηση Προανακριτικής και σε παραπομπή σε αυτή των δέκα πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση
Novartis.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«H Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της βρίσκονται σε πανικό, με φόντο τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε δε λόγο για προσβολές και παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, οι οποίες ζήτησε να σταματήσουν άμεσα. «Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσουν εάν ευθέως κατηγορούν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς ότι ενεργούν σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση κατασκευάζοντας μια σκευωρία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημείωσε πως ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να συζητηθεί η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis.

Έσπευσε δε να υπογραμμίσει με αφορμή την υπόθεση Novartis: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότερες των υποθέσεων πήγαιναν παραγεγραμμένες στη Βουλή». Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, «ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της».

Ως μια καλή ευκαιρία για να αποκαλυφθεί πλήρως η πολιτική σκευωρία τύπου 1989 που επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. «Πρώτη προτεραιότητα είναι να έρθουν και να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες», επισημαίνει το Ποτάμι, υποστηρίζοντας πως το έργο της Προανακριτικής είναι εξαρχής υπονομευμένο.

Την ανάγκη να χειρισθεί η Δικαιοσύνη την υπόθεση Novartis και όχι το Κοινοβούλιο τονίζει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνη με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. Ωστόσο σημειώνει:

«Πιστεύουμε ότι έγινε το λάθος να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα χωρίς να έχει δέσει το κατηγορητήριο».


Σχολιάστε εδώ