Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται…

Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται…

Πανηγυρίζουν στο Μαξίμου και κάποιοι αφελείς υπουργοί ότι ο κόσμος, ο λαός που αυθόρμητα, χωρίς κανένα προσδοκώμενο προσωπικό όφελος (διορισμό, ρουσφέτι, κάποια ανάθεση στα μουλωχτά), κατέβηκε στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα την προπερασμένη Κυριακή για να υπερασπισθεί την Ιστορία της χώρας του, το χθες και το σήμερά του, ήταν μόνο 135.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αστυνομίας, που προφανώς έκανε την καταμέτρηση κάτω από τον άγρυπνο έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας.

Να δεχθούμε προς στιγμήν ότι έτσι είναι. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια ανάλογη συγκέντρωση στο
Σύ­νταγμα, όπου όλα τα έξοδα –εισιτήρια, φαγητό, διαμονή κ.λπ.– θα τα πληρώσει από την τσέπη του ο κάθε οπαδός που θα έρθει από την Κρήτη, τον Έβρο, τα Γιάννενα, και όχι όπως συμβαίνει πάντα, με μισθωμένα από το κόμμα πούλμαν, καράβια και τρένα;

Όμως την… καταμέτρηση από την Αστυνομία όσων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο την αμφισβητεί και ένας δικός τους άνθρωπος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος εκτίμησε ότι οι πολίτες που παραβρέθηκαν στο Σύνταγμα ήταν 500.000 με 560.000, σύμφωνα και με εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων, που υπολόγισαν ότι ο χώρος που καλύφθηκε είναι 160.000 τ.μ. και το κάθε τετραγωνικό χωράει 3,2 με 3,5 άτομα.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μάρδας είχε διαφωνήσει και με τους υπολογισμούς της Αστυνομίας για τον κόσμο που παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που τον είχε… μετρήσει στις 90.000. Οι φίλοι τοπογράφοι του κ. Δημήτρη Μάρδα είχαν υπολογίσει, με βάση τα τετραγωνικά που καλύφθηκαν, 230.000 με 240.000 πολίτες. Ήταν, δηλαδή, στην τεράστια παραλία του Λευκού Πύργου περίπου τρεις φορές περισσότεροι από τους 90.000 που… μέτρησε η Αστυνομία, με τις υποδείξεις του υπουργείου. Και αυτό το γνώριζε το Μαξίμου, που έπεσε σε… κατάθλιψη.
Δυστυχώς, και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να ξεφύγει από την πεπατημένη…
Παρότι τα γκάλοπ, το ένα μετά το άλλο, χτυπάνε την καμπάνα, δείχνο­ντας ότι το Σκοπιανό δεν θα είναι περίπατος…

Σε πρόσφατη έρευνα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) για λογαριασμό του ΕΛΙΑΜΕΠ, το διάστημα 23-25 Ιανουαρίου, στο ερώτημα αν είναι αποδεκτή σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια «ναι» απάντησε το 22,5% από 38% τον Μάρτιο του 2016! Και τα ποσοστά στο «καμία αναφορά στο όνομα ‘‘Μακεδονία’’» ήταν 57% το 2016 και 71,5% τώρα! Με το 65% να λέει ότι είναι «πολύ σημαντικό» το ζήτημα της ονομασίας, το 16,5% «κάπως σημαντικό», το 8,5% «λίγο» και το 9,5% «καθόλου».

Και κάτι ακόμη, που έχει μεγάλη σημασία για τις ευθύνες αυτών που χειρίζονται σήμερα το Σκοπιανό.

Στην ερώτηση αν οι ενέργειες είναι προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, οι απαντήσεις είναι για:

• τον Τσίπρα: 56% λάθος, 26,5% σωστή,
• τον Μητσοτάκη: 54% λάθος, 21,5% σωστή,
• τον Κοτζιά: 47% λάθος, 26% σωστή,
• τον Π. Καμμένο: 51% λάθος, 26,5% σωστή,
• τον Αρχιεπίσκοπο: 41% λάθος, 34,5% σωστή.


Σχολιάστε εδώ